Karhubasket tulee olemaan yhä suurempi piikki liigaseurojen lihassa – ”Realismia on, että pelaajarinkiä kasvatetaan”

0
Karhubasket 2021-2022 oli yksi Korisliigan historian parhaista joukkueista. (Kuvat: Lehtikuva/Ville Vuorinen)

Karhubasketilla on puheenjohtaja Vesa Ojalan mukaan edellytykset olla jatkossa entistäkin suurempi piikki muiden korisliigajoukkueiden lihassa.

– Liikevaihto on ollut nyt noin 700 000 euroa. Jatkossa tavoittelemme miljoonaa, Ojala kertoo.

Tätä pyrkimystä edesauttaa uusi, koripallokäytössä noin 2 300 katsomopaikkaa sisältävä halli.

– Areena, korjaa Ojala.

IKH Areenan nimellä tunnetuksi tulevan monitoimirakennuksen rakennustyöt ovat aikataulussa.

– Jo silloin, kun kuokka lyötiin ensimmäistä kertaa maahan, oli suunnitelmissa että valmista tulee syyskuun loppuun mennessä. Siinä on pysytty: hankintoja tehtiin sillä tavalla etupellossa, etteivät raaka-aineiden hinnannousut ole suuremmin vaikuttaneet, Ojala selvittää.

Hän toteaa vilkkaimpien rakennustöiden olevan menossa juuri tässä vaiheessa. Toistaiseksi asiat näyttävät menevän kuin sadussa: SM-kulta tuo paikan myös Mestarien liigan peleissä.

– Kyllä tällainen menestyskulku kieltämättä maistuu todella hienolta. Teimme erittäin pitkän tähtäimen suunnitelmia jo silloin kymmenkunta vuotta sitten, kun Ari Tammivaara oli täällä päävalmentajana. On upeaa nähdä suunnitelmien toteutuvan, Ojala hehkuttaa syystäkin.

Karhun viimeistä ottelua Kauhajoen liikuntahallissa seurasi ennätysyleisö 1 723 katsojaa.

Ojala laskee, että seura tekee kuluvalta kaudelta taloudellista voittoa finaalien ansiosta. Näin siitäkin huolimatta, että yksi jatkosarjan kotiottelu jäi pelaamatta kokonaan lukuisten koronatapausten myötä.

Ensi kaudeksi joukkue tullee vahvistumaan sekä laadullisesti että ainakin määrällisesti. Lähes koko kotimaisen pelaajarungon kanssa on jatkosopimukset, samoin ulkomaalaispelaajista Lee Skinnerin kanssa.

– Ihan realismia on, että pelaajarinkiä kasvatetaan. Onko se sitten kuudes ulkomaalaispelaaja vai lisää panostusta kotimaiseen osastoon, sen aika näyttää, Ojala laskee.

Uudet ja puolapuista dramaattisesti parantuvat olosuhteet lienevät omiaan houkuttelemaan lakeuksille lisää tasokkaita pelaajia.

– Jo täksi kaudeksi panostettiin paljon esimerkiksi pelaajien palautumiseen. Uudessa areenassa tulee olemaan esimerkiksi koneelliset kylmäaltaat, puheenjohtaja valottaa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments