Kiinnostusta Perttu Blomgreniin oli paljon, mutta Vilpas voitti

0
Perttu Blomgren (oik.) tavoittelee ensi kaudella Vilppaassa entistäkin suurempaa roolia. (kuva: Lehtikuva/Ville Vuorinen)

Vilppaan kotimainen pelaajisto pysyy ensi kaudeksi hyvin pitkälti ennallaan miesten Korisliigassa. Perttu Blomgrenin yksivuotisen jatkosopimuksen myötä kolme eniten pelannutta suomalaista (Blomgren, Mikko Koivisto ja Juho Nenonen) jatkaa seurassa, ja saman tekevät viidenneksi ja kuudenneksi eniten pelanneet (Riku Laine ja Niilo Kärkkäinen).

Vaikka takamies Blomgrenin kausi sujui vaihtelevasti, on parikymppisellä talentilla kysyntää muuallakin.

– Suomen sisällä oli paljonkin kiinnostusta. Saloon oli silti helppoa jäädä: olen kehittynyt täällä pelaajana paljon näiden kahden vuoden aikana, Blomgren vahvistaa.

– Ulkomailla pelaaminen on tietysti yksi unelmistani, mutta tässä vaiheessa tuntui vielä oikealta pysyä täällä, hän lisää.

Olennainen osuus asiaan on myös sillä, että samaa pelipaikkaa urallaan hoitanut Teemu Rannikko jatkaa Vilppaan apuvalmentajana.

– Sillä oli iso merkitys omaan päätökseeni. Ensimmäisellä Vilpas-kaudellani opin asioita Teemulta katsomalla hänen pelejään. Päättyneellä kaudella taas tuli vinkkejä valmentajan ominaisuudessa.

Blomgrenilla jäi merkittävästi parannettavaa esimerkiksi loppuotteluissa. Toisaalta ylipäänsä pudotuspelit olivat hänelle liigatasolla ensimmäiset, ja vieläpä vastuullisessa roolissa.

– On tärkeää, että sain muistoja finaaleistakin jo tässä vaiheessa uraa. Jännitti aluksi tosi paljon, mutta aloin pikkuhiljaa ”kotiutua” niihinkin otteluihin.

Tällä hetkellä Blomgren viettää koripalloilijan lomaa. Vilpas aloittaa joukkueharjoitukset parin viikon kuluttua.

– Otetaan pari viikkoa huilia. Alun perin piti olla kesällä universiadit, mutta ne peruttiin Kiinan koronatilanteen takia.