Kommentti: Korisliigassa on vihdoin paljon kiinnostavaa

0
Karhubasketin Henri Kantonen ja Vilppaan Mikko Koivisto eivät pelaa ainoastaan Suomen mestaruudesta vaan paikasta europeleihin. (Kuva: Heikki Hakanen)

Aurinkokuninkuuttaan ylläpitävä, mediavarjoon onneksi jäävä Juhani Tamminen totesi sen yli 650 000 katselukertaa keränneessä YouTube-videossa. Palloilussa kolme kiinnostavaa pointtia ovat mestaruus, nousutaistelu ja se, mitkä joukkueet etenevät kansainvälisille kentille.

Korisliigassa on pitkästä aikaa mielenkiintoa kaikissa näissä. Bisonsin liigapaikkaa jännitettiin isoissa otteluissa.

Europelit olivat Suomessa pitkään yhtä kuin Joensuun Kataja. Nyt finaaleissa pelataan aidosti myös Mestarien liigan paikasta.

Vaikka kyseinenkään sarja ei ole mikään kultakaivos, oli seurahistorian ensimmäinen kokemus Vilppaalle viime syksynä enimmäkseen positiivinen. Alemman kategorian FIBA Europe Cupiin ei Salossa ole hinkua vieläkään.

Karhubasketille isoa porkkanaa tuo piakkoin valmistuva, runsaat 2 300 katsomopaikkaa sisältävä oma halli. Sen myötä otteluita ei tarvitsisi viedä yli 50 kilometrin päähän Seinäjoelle.

Se on toinen kysymys, kuinka korkea täyttöaste uuteen halliin saadaan. Joensuun Motonet Areenan ensipuraisu oli vapaine sisäänpääsyineen esimerkki siitä, ettei mitään saa komeista puitteista huolimatta kirjaimellisestikaan ilmaiseksi.

Rajat tulevat vastaan. Kauhajoella on noin 13 000 asukasta ja sieltä mihin suuntaan tahansa 50 kilometrin säteellä hyvin rauhallista. Sen huomasi Kankaanpään ja Kauhajoen välisellä tieosuudella muutaman ohitetun ja muutaman vastaan tulleen traktorin kohdalla.

”Vanhan Salon” hieman runsaan 20 000 asukkaan kohdalla realiteetit ovat Vilppaan yleisömäärissä viime vuosina näkyneet muutenkin kuin koronan takia.

Toisaalta koripallokulttuuriakin löytyy. Salon Seudun Sanomien auton ohitti menomatkalla menopeli, josta jo takana ollessa heiluteltiin pelkääjän paikalta Karhubasketin lippua. Ohitushetkellä lippu oli siirtynyt kuskin käteen.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments