Korona-aika tuplasi Salon Frisbeegolf ry:n jäsenmäärän

0
Jani Löija (oik.) nakkasi kiekon myötätuulessa noin 150 metrin päähän. Mauri Lokkila oli valmiina seuraamaan lentorataa.

Frisbeegolf on tullut jäädäkseen valtavan suosituksi suomalaiseksi liikuntamuodoksi. Valtakunnallisen ulkoilututkimuksen mukaan viidesosa aikuisväestöstä harrastaa frisbeegolfia, 15–24-vuotiaista peräti 42 prosenttia.

Kasvu on ollut prosentuaalisesti kovaa myös Salossa. Paikallisen Salon Frisbeegolf ry:n jäsenmäärä on nyt noin sata, kun se ennen korona-aikaa oli puolet pienempi.

– Junioreita oli aiemmin kuusi, nyt heitä on 26, Salon Frisbeegolfin sihteeri Jani Löija kertoo.

On suorastaan vaarallista kirjoittaa tarkkaa Suomen frisbeegolfratojen määrää. Tieto kun voi näinä aikoina vanhentua nopeasti, siinä määrin valtavalla tahdilla uusia ratoja tähän maahan kehitellään.

Joka tapauksessa toukokuun loppupuolen luku on frisbeegolfradat.fi-osoitteen luettelon mukaan 843. Kauas on tultu Salossakin niistä ajoista, kun ainoa baana oli Pahkavuoressa nokkosten keskellä.

Suomusjärvelle avattiin hiljattain rata. Inkereen 18-väyläisen radan avajaisia vietetään puolestaan Perttelin Peikkojen satavuotisjuhlien yhteydessä lauantaina.