Kulttuuritila Näkkärissä erikoisia äänimaisemia ja tanssiva sirkusseikkailu

0
Mika Seppälä (punainen), Kati Taitonen (keltainen) ja Salla Santanen (sininen) seikkailevat Värikkäät - tanssivassa sirkusseikkailu -esityksessä. Kuva: Emilia Porali

Esa Kuloniemen ja Antero Mennun muodostama duo Emola-Hatsina String Band saapuu Salon Kulttuuritila Näkkäriin tulevana perjantaina.

Instrumentaali-ilmaisuun keskittyvän kokoonpanon agenda on kaksijakoinen tarjoten puoliakustista John Fahey -henkistä avant-kitarointia ja toisaalta elektro-noisea.

Soittimina kuullaan slidekitaraa, antiikkirumpukonetta, sitaria ja jousella soitettua sähkökitaraa. Merkittävän lisän yhtyeen sointiin tuo pohjoisintialainen modaliikka, joka keskustelee duon käsittelyssä läntisempien vaikutteiden kanssa.

Yhtyeen esikoisalbumin Hobo Sapiens on julkaistu vuonna 2020 ja levy on saanut kiitosta niin yleisön kuin kriitikoidenkin keskuudessa.

Ensi viikon lasten lauantaissa nähdään SUPER teatterin Värikkäät – tanssiva sirkusseikkailu. Värikkäät on sanaton, mielikuvituksellisella äänimaailmalla ja musiikilla väritetty esitys koko perheelle. Sanaton esitys sopii hyvin lapsen ensimmäiseksi teatterikokemukseksi.

Sinisen, punaisen ja keltaisen matkassa katsojat hyppäävät värien eriskummalliseen, sirkustelevaan, tanssivaan, ja vähän jännittäväänkin maailmaan.

Esitys on valittu mukaan perinteikkääseen lastenfestivaali Kuulakseen. Aikaisemmin esitys on nähty muun muassa Turun Seikkailupuistossa sekä Jyväskylässä Lasten Lystin vierailuesityksenä.

Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2. Ovet avautuvat 30 minuuttia ennen tapahtuman alkua.

Emola-Hatsina String Band Kulttuuritila Näkkärissä perjantaina 6.5. kello 19. Värikkäät – tanssiva sirkusseikkailu Kulttuuritila Näkkärissä lauantaina 14.5. kello 13.