Lajitteluasemille odotetaan perjantaina ruuhkaa

0
Lajitteluasemilla on helatorstain jälkeisenä perjantaina perinteisesti ruuhkaa, kuten Topinojan lajitteluasemalta otettu kuva osoittaa. Kuva: Lounais-Suomen Jätehuolto

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemat ovat suljettuna helatorstaina 26. toukokuuta.

Helatorstain jälkeinen perjantai on lajitteluasemilla perinteisesti vuoden vilkkain päivä, joten asemalla asiointiin kannattaa silloin varata reilusti normaalia pidempi aika, muistuttaa LSJH.

– Lajitteluasemien sesonki on alkanut tänä vuonna reilun kuukauden myöhässä, joten asemilla saattaa helatorstain jälkeisenä perjantaina olla jopa aiempia vuosia enemmän kävijöitä. Mikäli jonossa istuminen ei innosta, kannattaa asioimaan suunnata vasta myöhemmin seuraavalla viikolla, vinkkaa LSJH:n projektisuunnittelija Marko Kokkonen tiedotteessa.

Lajitteluasemien lisäksi helatorstaina on suljettuna myös LSJH:n asiakaspalvelu. Arkipyhän vuoksi jäteastioiden tyhjennyspäivät voivat LSJH:n kilpailuttamissa kunnissa poiketa yhdellä tai kahdella päivällä tavanomaisesta.

Korvenmäen lajitteluasemalla siirrytään kesäkuun alusta kesäaikaan. Asema palvelee kesä–elokuussa arkipäivien lisäksi joka kuukauden viimeisenä arkilauantaina.

Kotitaloudet voivat tuoda Korvenmäkeen maksutta vaarallisia jätteitä (max 50 litraa tai kiloa), puujätettä, painekyllästettyä puuta (max 1 kuutio), metalliromua, haravointijätettä, risuja ja oksia sekä haitallisia vieraslajeja.

Myös kodin poistotekstiilit, kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkaukset, keräyspaperi, sähkö- ja elektroniikkalaitteet, loisteputket ja energiasäästölamput, paristot, pienakut ja lyijyakut sekä vanteettomat renkaat (max 8 kerralla) otetaan vastaan maksutta. Siivous- ja remonttijätteet otetaan vastaan hinnaston mukaan.