Markus Älli Someron kaupungin tilakeskuksen päälliköksi

0
Tilakeskuksen päällikkö vastaa Somerolla muun muassa kaupungin kiinteistöjen ylläpidosta ja hoidosta. Kuvassa Kiiruun koulu.

Someron kaupungin tilakeskuksen uudeksi päälliköksi on valittu Markus Älli. Ällille virka on tuttu, sillä hän toimii tällä hetkellä tilakeskuksen vt. päällikkönä.

Älli asuu Perttelissä ja on koulutukseltaan rakennusinsinööri. Hän työskenteli ennen nykyistä viransijaisuutta Someron kaupungin vastaavana mestarina.

Someron tekninen lautakunta valitsi Ällin tilakeskuksen päällikön virkaan yksimielisesti. Virkaa tavoitteli yhdeksän hakijaa, joista haastatteluun kutsuttiin kolme.

Tilakeskuksen päällikön virka oli haettavana kaksi kertaa ja Älli jätti hakemuksensa toisella kierroksella. Tekninen lautakunta julisti viran huhtikuussa uudelleen haettavaksi sen jälkeen, kun valintatyöryhmän virkaan esittämä Jarkko Vihtonen veti loppumetreillä hakemuksensa pois. Vihtonen on Marttilan kunnan rakennustarkastaja.
Tilakeskuksen päällikön virka tuli avoimeksi, kun tehtävässä joulukuussa aloittanut Elina Tirkkonen jätti työnsä helmikuussa. Virkaa kuutisen vuotta hoitanut Jari Kauppi siirtyi elokuussa Tammelan kunnan tekniseksi johtajaksi.

Tilakeskuksen päällikkö vastaa kaupungin rakennuskohteiden valvonta- ja rakennuttamistehtävistä ja johtaa kaupungin kiinteistöjen hoitoa ja ylläpitoa.