Meri-Halikkoon toivotaan uutta monitoimikoulua Märynummen malliin

3
Meri-Halikon koulun tulevaisuutta käsitellään Salon opetuslautakunnassa vasta myöhemmin. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Vartsalan ja Angelniemen kyläläiset haluavat, että varhaiskasvatus ja koulupalvelut säilytetään tulevaisuudessakin Meri-Halikon alueella.

Alueen kyläyhdistykset ovat lähettäneet Salon opetuslautakunnalle kannanoton, jossa toivotaan, että alueelle rakennettaisiin monitoimikoulu. Siinä voisi olla yhdistetty päiväkoti ja koulu Märynummen tapaan. Lisäksi koulussa voisi olla palveluita esimerkiksi ikäihmisille.

Meri-Halikon koulurakennukset ovat huonossa kunnossa. Opetuslautakunta käsittelee ensi viikolla esitystä, jonka mukaan kaksi koulun oppilasryhmää siirrettäisiin ensi lukuvuodeksi väistötiloihin Mustamäen kouluun. Syynä ovat Meri-Halikon alakoulun sisäilmaongelmat.

Kaupungin tarkoituksena on selvittää ensi lukuvuoden aikana koulun korjaustarpeet ja pysyvä tilaratkaisu.

Kyläyhdistykset muistuttavat kannanotossaan, että päiväkoti ja koulu ovat alueella äärettömän tärkeitä, ja ne palvelevat laajaa aluetta. Omien kylien lisäksi niihin tulee lapsia Kemiönsaaren, Sauvon ja Pöylän suunnilta.

Yhdistysten mukaan Meri-Halikon alue on vetovoimainen uusille asukkaille ja lapsiperheille. Kyliltä on myös lyhyt matka Salon keskustaan ja moottoritielle.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Suu säkkiä myöden
10 kuukautta sitten

Paljonko täällä nyt olikaan niitä oppilaita, ja mikä on ennuste tulevaisuuteen 10-15 oppilasmäärälle?

Perusteltu esitys
10 kuukautta sitten

Yli tuplaten enemmän.

Hyvistä erityiskouluista on pulaa
10 kuukautta sitten

Ei tule onnistumaan, Salossa kaikki koulut tarvitsisivat saman. Olen sanonut, että Salolle olisi yksi vetovoimatekijä, että erityisoppilaille olisi rakennettu uusi koulu. Mutta ei, oppilaat siirrettiin Uskelan kouluun ja seuraavaksi sieltä varmaan löytyy sisäilmaongelmaa.

Uusi erityiskoulu nykyaikaisine välineineen saisi erityislasten perheitä muuttamaan tänne.