Mestarien liiga saa suomalaisvoittajan – Vilpas ei syyskuussa huonolle hävinnyt

0
Teneriffan Sasu Salin on tehnyt tällä kaudella Mestarien liigan kolmen pisteen heittoennätyksen. (Kuva: FIBA)

Tulkinnasta riippuen Euroopan toiseksi tai kolmanneksi kovin koripallon seurajoukkueturnaus Mestarien liiga (nimi hämää edelleen) huipentuu sunnuntai-iltana Bilbaossa pelattavaan finaaliin.

Finaalissa kohtaavat Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffa ja Elias Valtosen Manresa. Eli Mestarien liiga saa tällä kaudella suomalaisvoittajan.

Teneriffa voitti perjantai-iltana omassa välierässään israelilaisen Hapoel Holonin 78–71. Salin kasvatti Mestarien liigan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätystä heittäessään kaksi onnistunutta kolmosta ja riisti peräti viidesti. Ura Basketin kasvatti Sulejmanovic jäi ilman tilastomerkintöjä.

Manresa voitti saksalaisen Ludwigsburgin 63–55. Valtonen keräsi 16 minuutin peliajalla kuusi levypalloa.

Jos joku vielä muistaa, niin hallitseva Suomen mestari Vilpas osallistui syyskuussa Mestarien liigan karsintaan Kreikan Peristerissä.

Vilppaan eurotaival jäi yhteen otteluun, kun joukkue hävisi Romanian mestarille Cluj-Napocalle 97–106 Juho Nenosen (kolmoset 4/5) ja Mikko Koiviston (4/8) kovasta heittopäivästä huolimatta.

Mikä huomioitaavaa, niin Vilpas pelasi tuon ottelun 236 päivää sitten täysin samalla kokoonpanolla kun se nyt pelaa Korisliigan finaaleita. Ainoa ero on se, että kokoonpanosta löytyi myös PeU-Basketin Justin Young, joka sai lähtöpassit jo lokakuussa. Young ei päässyt kentälle Peristerissä.

Vilpas ei todellakaan huonolle hävinnyt, sillä Cluj-Napoca voitti oman alkulohkonsa, johon kuuluivat välieriin asti selvinnyt Hapoel Holon, turkkilainen Darüssafaka ja italialainen Brindisi.

Cluj-Napoca voitti myös oman jatkolohkonsa, jossa pelasi espanjalainen huippujoukkue Unicaja Malaga ja 10 peräkkäistä Belgian mestaruutta voittanut Oostende, jossa pelaa myös Susijengin luottomies Mikael Jantunen.

Cluj-Napocan tie nousi pystyyn vasta puolivälierissä, jossa se hävisi tiukan ottelusarjan Ludwigsburgille voitoin 1–2.