Myöhäisottelut venyttävät Leijonien nukkumaanmenoa – ”Energiajuomia vedetään yhdeltätoista illalla”

0

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen puolustaja Mikael Seppälä on kulkenut pitkän reitin Ylivieskasta MM-kotikisojen joukkueeseen ja toteuttaa kisaunelmaansa nykyisessä kotihallissaan Tampereen areenassa.
Tapparan puolustajan viime viikot ovat olleet melkoista pyöritystä, kun Suomen mestaruuden jälkeen hän lähti nopeasti maajoukkueen matkaan, palautti pelituntuman EHT-otteluissa ja kuuluu nyt Leijonien runkopuolustajiin.
– Aika huikea fiilis, että pääsee kotihallissa pelaamaan MM-kilpailuja. Täällä oli jo pudotuspeleissä hyvä meininki, joten tämä on hyvää jatkoa siihen. Astetta kovempi (meininki) vielä, Seppälä kertoi STT:lle lauantain aamuharjoituksien jälkeen.
Osa Suomen pelaajista kävi jäällä, mutta Seppälä ja joukko muita keksivät toisenlaista toimintaa.
– Aamujäille mennään oman mielen mukaan, tarvitseeko tatsia tai miltä muuten tuntuu. Itse en tykkää käydä jäillä back-to-back-ottelujen välissä, puolustaja selvitti.

”Peli ei paina”

Takana oli voitokas avausottelu Norjasta ja illalla odotti Latvian kohtaaminen. Päivät MM-kilpailuissa venyvät pitkiksi, kun Suomi aloittaa neljä ensimmäistä alkusarjaotteluaan vasta kello 20.20.
– Nukkumaanmeno meni myöhäiseksi, mutta peli ei paina, Seppälä vakuutteli.
Liigapelit alkavat arkena 18.30 ja viikonloppuisin tyypillisesti 17, joten Seppälänkin on pitänyt kääntää rytmiään. Toisaalta MM-kilpailuissa ottelujen jälkeen edessä ei ole pitkiä bussimatkoja, kuten Liigan vierasotteluissa on.
Miten myöhäiset otteluajat huomioidaan tankkauksessa ja palautumisessa?
– Kyllä asia tulee huomioitua, mutta aika samalla tavalla vedetään, oli peli mihin aikaan tahansa. Onhan se tietysti vähän jännä, kun energiajuomia vedetään yhdeltätoista illalla. Onneksi nytkin on myöhäinen peli. Päivällä on hyvin aikaa levätä.

Herätys Hokissa

Seppälä siirtyi Ylivieskan Jääkarhuista KalPan junioreihin 15-vuotiaana ja nousi parikymppisenä kuopiolaisten liigamiehistöön, jossa vastuu jäi aluksi pieneksi.
Tärkeimmistä siirroista kysyttäessä Seppälä nostaa esiin Kajaanin Hokkiin menemisen, koska Mestis toimi hyvänä kasvualustana nuorelle puolustajalle.
– Siirto Hokkiin oli varmaan kaikkein tärkein. Laukkasen Jari laittoi kapteenin merkin rintaan, ja piti alkaa kiinnittää huomiota ihan eri lailla omaan toimintaan. Siitä sai aika hyvin eväitä tähänkin asti, 28-vuotias Seppälä kiittelee Hokkia luotsannutta Laukkasta.
Seppälä saavutti kajaanilaisjoukkueessa Mestiksen hopean 2016 ja napattiin kesken seuraavan kauden takaisin KalPaan. Kuopiolaiset ylsivät SM-hopealle, ja puolustaja viihtyi joukkueessa aina viime kevääseen saakka.
Hän nousi KalPa-vuosina A-maajoukkueeseen, debytoi viime keväänä MM-kilpailuissa ja saavutti urakaareen sopivasti hopean. SM-hopean Seppälä kirkasti jo kullaksi Tapparassa, mutta juhlat loppuivat hänen osaltaan vappuun.
– Juhlimme muutaman päivän, mutta Jukka oli laittanut jo hyvissä ajoin viestin, että leirille lähtö on edessä, Seppälä mainitsi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen yhteydenoton.
Tavoite Tampereella on selkeä. Vain maailmanmestaruus kelpaa.

Petteri Ikonen

STT

Kuvat: