Neljänsiä koronarokotuksia saa myös Salossa laajennetusti

0
Koronarokotteita saa Salossa sekä ilman ajanvarausta että ajanvarauksella.

Salon kaupunki tarjoaa neljänsiä koronarokoteannoksia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uuden suosituksen mukaisesti.

THL suosittelee neljännen rokoteannoksen antamista myös niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä. Rokotusta suositellaan myös niille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.

Neljättä koronarokotetta on suositeltu aikaisemmin 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille ja kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille.

Neljäs koronarokote voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Kaksi rokoteannosta saaneille ja koronataudin sairastaneille yli 60-vuotiaille sekä yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille voidaan antaa kolmas rokoteannos kolmen kuukauden kuluttua sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.

Ensimmäisen, toisen, kolmannen ja neljännen rokotteen saa ilman ajanvarausta Saktan koronarokotuspisteestä (Karjalankatu 2–6) maanantaisin kello 10–19, tiistaisin kello 8–15, keskiviikkoisin kello 8–15 ja torstaisin kello 8–15.

Koronarokotuksia saa myös ajanvarauksella. Ajan voi varata sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 02 772 3605.