NHL:ssä karaistuneella Lindellillä tuli pitkästä aikaa Leijona-paidassa ”kylmät väreet”

0

Vaikka A-sarjapaikastaan kynsin ja hampain taisteleva Britannia ei perjantaina mitannut Suomen MM-jääkiekkojoukkueen lopullista iskukykyä, on selvää, että Miro Heiskasen ja Esa Lindellin tasoiset NHL-vahvistukset vankistivat Leijonien puolustusta rutkasti.
Mikael Seppälän kanssa pelannut Heiskanen ja Atte Ohtamaan kanssa samassa pakkiparissa kiekkoillut Lindell ottivat paikkansa MM-Leijonissa ammattimiesten ylpeydellä ja taidolla. Kumpikin kunnostautui ottelussa maalisyötöllä.
Lindell oli viimeksi mukana Leijonissa MM-jäällä Venäjän-turnauksessa 2016, jolloin saaliina oli kisojen päätteeksi hopeaa.
– Isossa kaukalossa olen varmaan viimeksi pelannut silloin, Lindell muisteli Tampereella.
Dallas Starsissa pelipaikkansa viimeistään kaudella 2016-17 vakiinnuttanut Lindell myöntää, että eurooppalaisperäisessä isommassa kaukalossa on omat lainalaisuutensa, joihin NHL-huippupelaajallakin ottaa aikansa sopeutua.
– Isossa kaukalossa on enemmän tilaa ja aikaa. Tuntui, että menin jo pelin aikana eteenpäin, Lindell arvioi itseään Britannia-kohtaamisen jälkeen.
Hän on 27-vuotiaana paljon kokenut pelimies. Arvokisat kotimaan kamaralla menevät kuitenkin tunteisiin.
– Vähän jännitti etukäteen. Tuli kylmät väreet olla pitkästä aikaa Leijona-paidassa, Lindell myönsi.

STT

Kuvat: