Nuhainen SalPa hävisi jälleen vieraskentällä – influenssasta kärsivä joukkue ei pääse vielä lauantainakaan kotinurmelleen

0
Salon Urheilupuiston ylänurmi näytti maanantai-iltana tältä eli täysin pelikelvottomalta.

Kovin odotuksinjalkapallokauteen lähteneen SalPan alkukausi Kakkosessa on paitsi herättänyt epäilijät myös hiljentänyt kovimmat nousuhaaveet.

SalPa hävisi maanantai-iltana Töölössä Klubi 04:lle 1–3 ja on kolmen kierroksen jälkeen Kakkosen B-lohkon kellarikerroksessa kolmella pisteellään. SalPa voitti kauden avauksessa kotikentällään Ilves-Kissat ja hävisi vappuaattona vieraskentällä Tampere Unitedille.

Kaiken lisäksi SalPassa riehuu influenssa. Päävalmentaja Tero Suonperän lisäksi flunssan kourissa olivat ainakin Pekka Mattila, Tatu Österlund, Onni Vesterinen.

Ottelun avauspuoliaika oli maaliton, mutta vt. päävalmentajaa Teemu Kesästä se kuitenkin miellytti.

– Eka puolisko oli varmaan kauden paras. Teimme helkutisti töitä, autoimme kaveria ja loimme laadukkaita maalipaikkoja. Olisimme voineet johtaa tauolla, Kesänen mietti.

Toisen puoliajan 13. minuutilla Klubi 04:n Kaius Harden vei isännät johtoon SalPan merkkausvirheen jälkeen.

– Maalin jälkeen nostimme riskitasoja ja vastustaja löysi tilat selustasta, Kesänen kertoi.

Altti Hellemaan pikamaalit ratkaisivat ottelun ja Elmo Heinosen kauden viides maali jäi erittäin laihaksi lohduksi SalPalle.

SalPan kanssa lohkon suosikkeihin lukeutuva Klubi 04 oli äärimmäisen laadukkaalla joukkueella liikkeellä.

Lukuisten nuorten maajoukkuepelaajien lisäksi nollanelosen avauksessa pelasivat Huuhkajissa talvella debytoinut suurlupaus Miska Ylitolva sekä pelituntumaa hakeva ex-maajoukkuemies Janne Saksela.

– Katsoin aiemmin videolta heidän Gnistan-ottelua (cupissa) ja onhan Klubi todella hyvä joukkue. He liikuttivat palloa paljon ja fiksusti, Kesänen kehui.

SalPan kokoonpanossa ei ollut brasilialaista Andre Venceloskia, joka on pelannut kaksi ottelua Nelosessa.

Kesänen ei halunnut kommentoida, eikö Venceloski mahdu tällä hetkellä kokoonpanoon.

– Sun pitää kysyä sitä Suonperältä tai Karintilta (toimitusjohtaja Tero).

Todennäköisin syy onkin Venceloskin taso, joka ei riitä Kakkoseen.

SalPan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Kaarinan Poikia vastaan.

Ottelu on merkattu pelattavaksi Urheilupuiston ylänurmella, mutta nurmi on edelleen täysin pelikelvottomassa kunnossa vaikean talven jälkeen.

Tosin usealla muulla paikkakunnalla kuten Turussa, Espoossa ja Lahdessa on jo päästy pelaamaan luonnonnurmella.

– Luulen, että KaaPo-ottelu on merkattu varmuuden vuoksi ylänurmelle. Olen lähes varma, että ottelu pelataan tekonurmella, mutta varmuutta minulla ei siitä ole, Kesänen pohti.

Näyttääkin siltä, että SalPa pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa varsinaiselle kotikentälleen vasta 29. toukokuuta Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan.

Mutta oli kenttä- tai influenssatilanne mikä tahansa, niin SalPalla on jatkossa ainoastaan yksi vaihtoehto: otteluiden voittaminen.

Kakkosen B-lohko: Klubi 04–SalPa 3–1 (0–0)

Maalit:
52. Kaius Harden 1–0
66. Altti Hellemaa 2–0
68. Hellemaa 3–0
85. Heinonen 3–1

SalPan avauskokoonpano: Joni Rahila; Taye Taiwo, Jonatan Guseff, Joonas Meura, Iku Leino (v); Niko Leskelä (v), Mikke Louhela (v); Tobias Laaksonen (63. Jami Siirtola, v), Bamo Ahmadi (82. Eldin Demeri), Oskari Jakonen (85. Otto Rautiainen); Elmo Heinonen (85. Blend Miftari).
SalPan muut vaihtomiehet: Joonas Koski (mv), Topi Sistonen, Jason Madingu.

SalPan seuraava ottelu: la 14.5. SalPa-KaaPo Urheilupuistossa kello 16.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments