Omat kappaleet ja ura kanttorina kiinnostavat kevätkonserttiin valmistautuvia musiikkiluokkalaisia – ”Sanat vain pursuaa päähän, kun laulelen”

0
Eläköön elämä -kevätkonsertissa esiintyy kaikkiaan yli 130 musiikkiluokkalaista. Kuva on keskiviikon harjoituksista. Kuva: SSS/Suvi Kulla

Torstaina ilmoille kajahtaa yli kahden vuoden esiintymistauon jälkeen Uskelan koulun musiikkiluokkalaisten kevätkonsertti.

Eläköön elämä -konsertti soi ensin aamulla koulun omalle väelle ja illalla koululaisten perheille ja tuttaville.

– Olo on jännittynyt, ja innolla odotan, kuvailee tunnelmiaan 3.-luokkalainen Senni Kosonen.

Hän kertoo laulavansa paitsi koulussa myös kotona päivittäin. Toisinaan käy niinkin, että laulu syntyy laulaessa.

– Sanat vain pursuaa päähän, kun laulelen. Olen todella pitkään tykännyt laulaa. Olen ajatellut, että jos joskus voisin tehdä pieniä omia lauluja.

Myös 6.-luokkalainen Vappu Kaarlola kertoo odottavansa konserttia jännittyneenä.

– Samaan aikaan se on kivaa, hän sanoo.

Kolmasluokkalainen Senni Kosonen sekä kuudesluokkalaiset Aapo Hooli ja Vappu Kaarlola esiintyvät Eläköön elämä -kevätkonsertissa. Kuva: SSS/Suvi Kulla

Musiikkiluokkalaisten konsertissa kuullaan laaja kattaus kappaleita: ohjelmasta löytyvät esimerkiksi Ultra Bran levyttämä Laulu asioista, Rölli-elokuvasta tuttu Milli menninkäisen laulu ja Abba-klassikko Thank You For The Music.

– Kaikki konsertin laulut ovat kivoja paitsi englanninkieliset, tuumaa 6.-luokkalainen Aapo Hooli.

Hänelle jää alakouluajasta muistoksi myös menestystä: toisena kouluvuotenaan Aapo voitti koulun oman kykykilpailun soololaulullaan. Hän esitti kappaleen Kirje kuulle. Sama kappale on myös kevätkonsertin ohjelmistossa musakylpyluokkalaisten esittämänä. Aapo haaveilee, että musiikista tulisi hänelle aikuisena ammatti.

– Haluaisin olla kanttori. Äitikin on kanttori, ja pappa on kanttori.

Kuudesluokkalaisten musiikkiluokkalaisten opettaja Virpi Mantila iloitsee siitä, että koronarajoitukset ja maskisuositus ovat poistuneet. Kuva: SSS/Suvi Kulla

Korona-aikana musiikkiluokkalaiset eivät ole konsertoineet yleisölle. Tämä tarkoittaa, että eka- ja tokaluokkalaiset laulavat nyt ensimmäistä kertaa isossa kokoonpanossa suurelle yleisöllle. Kuudesluokkalaisille konsertti on puolestaan alakouluajan viimeinen.

– Kyllä on harmittanut heidän puolestaan, kun niin monta juttua on mennyt ohi. Todella suon tämän konsertin heille, sanoo kuudesluokkalaisten musiikkiluokkalaisten opettaja Virpi Mantila.

Mantila iloitsee myös siitä, että kasvomaskeista on päästy eroon.

– Maskin kanssa laulaminen on raskasta, ja maski vaimentaa ääntä.

Torstain konsertissa esiintyy kaikkiaan yli 130 koululaista. Vuosiluokkakohtaisten esitysten jälkeen konsertin viimeisenä kappaleena soi kaikkien yhdessä soittama ja laulama Eläköön elämä.

– Konsertissa näkyy musiikin riemu, sanoo Virpi Mantila.

 

Eläköön elämä -kevätkonsertti 5.5. klo 18 Uskelan koulun Kavilankadun yksikkö