Osaajien marssi

0

Työväen juhlaa vietetään, vaikka työväestä tai työläisistä ei enää puhutakaan, hädin tuskin työntekijöistäkään. Töitä sentään on, mutta niitä tekemään palkataan osaajia.

Osaajiakaan ei haeta, vaan heidän löytämisekseen käynnistetään rekrytointiprosessi.

Laulu sentään vielä raikaa: Tänne päin! Täällä marssivat osaajat! Sinä myös olet osaaja.

Jotta vappuperinteen ja kaiken maailman muiden asioiden selittäminen ei jäisi vain omien arvailujen varaan, on syytä pyytää palstalle toinen työpaikkailmoitusten vakiohaettava: asiantuntija. Käsiteltävänä on monta työllistävää aihetta, jotta mennään suoraan asian viereen.

Suomi ja Ruotsi saattavat päättää Natoon liittymisestä samalla viikolla, ehkä toukokuussa. Asiasta ei ole sovittu, mutta – hups! – niin vain saattaa käydä.

Mitä tällaisesta samanaikaisuudesta miettii asiantuntija. Tekeekö Suomi päätöksensä itsenäisesti vai ei?

– Näin opiskelijoiden juhlapäivänä on sanottava, että yhteishaku on hieno asia. Kevään viimeisessä yhteishaussa voi hakea Masked Singer Suomen yleisöön, Sinkkulaivalle deittailemaan tai Natoon. Jos nyt ei tärppää, syksyllä voi hakea ammattikorkeakouluun. Sairaanhoitajista on kova pula.

Salon kaupunki on hankkimassa robottileikkurin hoitamaan Perniön nurmikoita. Kauas on edetty viikatteesta ja kovasimesta ja siitä, kun ruohoa oli vaikka lampaiden syödä. Salossa on jo aikaisempaa kokemusta puistorobotiikasta, eikö vain?

– Kyllä vain. Viime kesänä robotti leikkasi ruohoa Mököisissä Kylmälähteen puistossa. Syksyllä se totesi, että kyl mä lähden puistosta etsimään vihreämpää ruohoa ja muutti Espooseen ruokalähetiksi.

Someron lukiossa on voinut suorittaa teatterin, kuvataiteen, musiikin ja liikunnan diplomin. Ensi syksynä valikoimaan lisätään urheiluvalmennus. Mistä tässä on kysymys?

– Kysymys on työelämään valmistautumisesta. Aivan kuin taide- ja taitolajeissa, myös kunnalliselle virkauralle tähdätessä valmennus kannattaa aloittaa jo nuorena. Niin kuin tiedetään, Somerolla työskentely vaatii kestävyyttä ja sieltä lähtö nopeutta.

Suomalainen Valio on lopettanut toimintansa Venäjällä. Perusteluna on, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan teki toiminnan jatkamisen mahdottomaksi sekä eettisesti että liiketoiminnan kannalta. Tehtiinkö tässä päivän hyvä työ?

– Se oli ainoa mahdollinen ratkaisu. Tällä tavalla pystyttiin turvaamaan viikon päästä Venäjällä vietettävä voiton päivä.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments