Pieni ja piskuinen MesucaArska teki harvinaisen mitalitempun – SM-hopea oli ehdottomasti voitettu mitali

0
MesucaArskan SM-hopeajoukkue.

Somerolaisen Arska-Basketin ja salolaisen Mesuca Basketin yhteisjoukkue MesucaArska teki harvinaisen tempun ja voitti U14-poikien SM-hopeaa viikonloppuna Kisakallion urheiluopistolla.

MesucaArska voitti SM-lopputurnauksessa YMCA Tampereen (78–71), Raholan Pyrkivän (61–42), KTP:n (82–62) ja sunnuntaiaamun välierässä Ura Basketin (72–63). Finaalissa vantaalainen Pussihukat oli lopulta liian kova (55–90), mutta hopea oli ehdottomasti voitettu.

– Todellakin! Ylitimme kaikki tavoitteet ja olemme todella tyytyväisiä, MesucaArskan valmentaja Jani Mäenpää hehkutti.

– Ei me finaaliakaan huonosti pelattu, vastustaja oli vaan niin kova jengi.

Juniorien SM-mitalit eivät ole Salon seudulla ihan jokavuotista herkkua. Vilpas voitti U14-ikäluokan SM-pronssia 2017 ja 2018. Näiden joukkueiden runkopelaajat olivat huhtikuussa voittamassa miesten Divari B:n mestaruutta PeU-Basketin paidassa.

Sitä edellinen SM-mitali oli Vilppaan A-poikien pronssi keväältä 2011. Tuosta joukkueesta liigaan asti pääsivät Vesa-Pekka Laine, Ilmari Kallio ja Tommi Huolila.

Ensimmäistä kauttaan yhteisjoukkueella pelannut MesucaArska lähti hakemaan syksyllä paikkaa ikäluokan SM-sarjasta. Kun se tuli, meno oli vakuuttavaa.

Kevätkaudella joukkue pelasi 13 ottelua, joista se hävisi vain kaksi – kummatkin Pussihukille. Eli ikäluokan kahdesta parhaasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä.

– Oli hienoa nähdä, miten joukkue kasvoi lopputurnauksen aikana. Ensimmäiset ottelut eivät olleet kovin hyviä, mutta meiltä löytyi koko ajan uusia vastuunkantajia. Tämä oli koko joukkueen voitto, Mäenpää muistutti.

Mäenpään ja Veli-Matti Laineen valmentaman MesucaArskan lopputurnauksen arvokkaimpana pelaajana palkittiin Pyry Laine.

Mesucan ja Arskan yhteistyö jatkuu myös ensi kaudella. Hopeajoukkue lähtee ainakin U15-poikien SM-sarjaan eli Robert Petersen Cupiin. Muuten suunnitelmat ovat auki.

– Siihen todennäköisesti pyritään, että tällä joukkueella olisi enemmän yhteisharjoituksia, Mäenpää miettii.

Toisin kuin Salossa, koripallo ei ole ollut Somerolla valtalajin asemassa. Arska-Basket on vasta 13-vuotias seura.

Uskotko, että tämä mitali vaikuttaa koripallon asemaan Somerolla?

– Halukkaita varmasti riittäisi, mutta ongelma on se, ettei Somerolta löydy valmentajia, Mäenpää harmitteli.

SM-hopeajoukkue MesucaArska

Pelaajat: Oliver Enbacka, Johannes Mäenpää, Oskar Enbacka, Luukas Kyyrä, Joni Salo, Seve Korpijärvi, Aatu Stark, Arttu Hakamäki, Sami Miskala ja Pyry Laine.
Valmentajat: Jani Mäenpää, Veli-Matti Laine ja Justus Mäenpää.
Joukkueenjohtaja: Netta Mäenpää.