Popedasta Einiin ja Taikakuusta Hevisaurukseen – Salon iltatorit viihdyttävät sponsorituella kesätorstaisin

0
Pate Mustajärven (vas.) ja Costello Hautamäen luotsaama Popeda on Salon iltatorikesän suurin satsaus. Popeda nousee lavalle 11. elokuuta. Kuva: TS-arkisto/Tatu Lertola

Vesterinen yhtyeineen aloittaa Salon iltatorien keikat 9. kesäkuuta. Kesäkuussa torikansaa viihdyttävät myös bilebändi Portion Boys ja iskelmäyhtye Taikakuu.

Heinäkuun esiintyjiä ovat laulaja-lauluntekijä Olli Halonen, diskoiskelmän kuningatar Eini, vuonna 1969 rokkilaulajan uransa aloittanut Muska ja eurodancesta alkunsa saanut Movetron.

– Meille rujo on kaunista, niin ku sisu, sauna ja Popeda, riimittelee Olli Halonen usein radiossa soivassa hittikappaleessaan Pohjola.

Popeda astelee Salon iltatorin lavalle 11. elokuuta ja lasten suosikki Hevisaurus päättää iltatorin esiintyjäkauden 18. elokuuta.

Salon Iltatori ry:n puheenjohtaja Antti Ketonen toteaa, että kesän ohjelmisto on koottu toiveista, joita on saatu Instagramista, Facebookista sekä sponsoriyrityksiltä.

– Kesän suurin satsaus on Popeda-ilta. Metallialan yritykset järjestävät samalla ison rekrytointitapahtuman, jossa kerrotaan muuttuneesta metallialasta ja sen tarjoamista työpaikoista.

Eini laulaa torikansalle diskoiskemää 14. heinäkuuta. Kuva: TS-arkisto/Pekka Lassila

Ketonen uskoo Suomi-rockin ikoniksi nousseen Popedan houkuttelevan väkeä pidempääkin. Vuonna 1977 perustettu ja erikois-Emmalla palkittu Popeda on levyttänyt 20 studioalbumia.

– Popeda oli yritysten valinta. Patehan on entinen hitsari, jolla puikko pysyy kädessä.

Ketonen kuvailee kesän budjettia valtavaksi.

– Puhutaan sadoista tuhansista euroista. Salolaiset yritykset ovat lähteneet todella hienosti mukaan, hän kehuu.

– Kesässä on tosi kivasti jokaiselle jotakin. Olli Halonen on nouseva tähti, joka on saanut runsaasti radiosoittoa viime aikoina.

Vesterinen yhtyeineen soi radiossa liki päivittäin. Vuonna 2009 aloittaneen bändin hitteihin kuuluvat Onnellinen mies, Turisti, Nuoriherra, Faija käyttää napapaitaa, Disko, Tanssimaan, Tummilla teillä ja Pitää sanoo ei.

Tero Vesterinen avaa yhtyeineen Salon iltatorin keikkakauden torstaina 9. kesäkuuta. Kuva: SSS-arkisto

Vuonna 2010 startanneen ysärivaikutteisen Portion Boysin tunnetuin single on Matilta ja Tepolta lainattu Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy, jossa turkulaisveljekset itse laulavat kertosäkeessä.

Edelleen ahkerasti keikkaileva Eini tuli tunnetuksi vuonna 1978 käännöskappaleella Yes sir, alkaa polttaa. Viime vuosien suurimmaksi hitiksi on noussut Saaks viel itkee ku sattuu.

Muskan ensimmäinen suuri hitti oli vuonna 1971 julkaistu ensisingle Kirjoita postikorttiin , jota seurasi vuonna 1973 Krokotiilirock. Hänen muita hittejä ovat muun muassa Jambalaya, Häämuistojen valssi, Pidä kii, Tää se päivä on sekä Jari ja Mari.

Päivi Lepistön, Jukka Tanttarin ja Timo Löyvän Movetron on tehnyt elektronista tanssimusiikkia vuodesta 1994. Sen suurin hitti on vuonna 1994 julkaistu Romeo ja Julia.

Reippaan sadan keikan vuosivauhtia kulkeva iskemäorkesteri Taikakuu perustettiin vuonna 1998. Iskelmätulokas-Emmalla palkittu yhtye löi itsensä läpi vuonna 2000 voitettuaan Vuoden viihdyttäjä -kilpailun ja päästyään televisio-ohjelma Kesäillan valssiin vakioyhtyeeksi.

Heviä lapsille ja lapsenmielisille soittava Hevisaurus päättää Salon iltatorien keikkakauden 18. elokuuta. Kuva: TS-arkisto/Shoja Lak

Neljän dinosauruksen ja lohikäärmeen muodostama koko perheen Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Räyhäkäs juraheviyhtye on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja palkittu kahdesti lastenmusiikki-Emmalla.

Esiintyjät nousevat lavalle torstaisin iltakuudelta, ellei toisin ilmoiteta.

KasariShow´n ja toritanssien paikalliset esiintyjät varmistuvat myöhemmin.

KESÄ 2022

Salon iltatorin ohjelma

9.6. Vesterinen Yhtyeineen
16.6. Portion Boys
23.6. Kasarishow
30.6. Taikakuu
7.7. Olli Halonen
14.7. Eini
21.7. Muska
28.7. Movetron
4.8. Toritanssit
11.8. Popeda
18.8. Hevisaurus