Presidentti Niinistö ja pääministeri Marin haluavat Suomen Natoon

9
Pääministeri Sanna Marin ja presidentti Sauli Niinistö pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden torstaiaamuna. Kuva: STT/Roni Rekomaa

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.) kannattavat Suomen hakeutumista Natoon. He kertovat kannastaan tiedotteessa.

Heidän mukaansa Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. Jäsenenä Suomi vahvistaisi Natoa. He toivovat, että ratkaisun tekemiseen tarvittavat kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä.

Päätös hakea jäsenyyttä on tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan harteilla. Myös eduskunnan tuki hakemukselle on haluttu saada ennen sen jättämistä.
Aikaisimmillaan Suomi saattaa pyytää kutsua liittyä Naton jäseneksi ensi viikon alussa.

Niinistö ja Marin antoivat torstaina yhteisen tiedotteen, jolla he kertoivat Nato-kannastaan. Tiedote sisälsi seuraavan tekstin:

”Kevään ajan on käyty tärkeää keskustelua Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Aikaa on tarvittu kotimaiselle kannanmuodostukselle sekä eduskunnassa että koko yhteiskunnassa. Aikaa on tarvittu tiiviille kansainväliselle yhteydenpidolle niin Naton ja sen jäsenmaiden kuin myös Ruotsin kanssa. Olemme halunneet antaa keskustelulle sen vaatiman tilan.

Nyt kun päätöksenteon hetki on lähellä, toteamme omat yhtenevät kantamme myös eduskuntaryhmien ja -puolueiden tiedoksi. Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. Naton jäsenenä Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa. Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi.” (STT)

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Huolestunut
9 päivää sitten

Pertti, selviätkö tästä järkytyksestä?

Pertti
9 päivää sitten
Reply to  Huolestunut

Kyllä selviän hyvinkin. Nyt Yhdysvallat ja Nato pääsivät osatavoitteeseen. Seuraavaksi tuetaan Ukrainaa runsaammin. Jonkun ajan kuluttua sinne menee sotilaita taistelemaan Ukrainan riveihin. Luultavasta Iso-Britanniasta.

Tämän jälkeen sotiminen laajentuu laajemmalle, ja Suomi on mukafna siinä viimeistään 20 vuoden kuluttua. Luultavasti aikaisemminkin.

Tämähän on koko ajan ollut Yhdysvaltain tavoite, miehittää Venäjä. Suunnitelma etenee.

Harasoo
9 päivää sitten
Reply to  Pertti

Onneksi Pertillä on aina turvapaikka Venäjällä.

Pertti
9 päivää sitten
Reply to  Harasoo

Olet kyllä ymmärtänyt väärin. En ole koskaan kehunut Venäjän tekemisiä, eikä minulla ole siellä turvapaikkaa.

Ei tuo sinun piikkisi osu minuun. Itsestäsi siinä kerrot jotain, mistä et pitäisi.

Kreml murhaa siviilejä Ukrainassa
9 päivää sitten
Reply to  Pertti

Pertille Nato on isompi murhe kuin se, että venäläissotilaat raiskaavat ja tappavat siviilejä Ukrainassa.

Turkkilainen
9 päivää sitten

Siis Natohan tulee olemaan ongelma Suomelle. Miettikää suomalaiset äidit ja isät mihin lapsenne joutuu menemään.

Moskovitsi
8 päivää sitten
Reply to  Turkkilainen

Joo, parempi mennä Venäjälle vaan.

Tammisiltalainen
8 päivää sitten
Reply to  Turkkilainen

Kuka menee minnekin? Jos Ankaran basaarikauppias alkaa liikaa tinkimään, niin aletaan perua Suomessa asuvien turkkilaisten oleskelulupia ja tarkastella uudelleen onko Suomen kansalaisuus myönnetty väärillä perusteilla.

Pisteet Saulille
8 päivää sitten

Sauli teki miehen työn. Eiköhän äänestetä hänet vuoden salolaiseksi?