Ratakonkari vakuuttui Veeti Vaaran ajamisesta – ”Tuli oikein hieno olo”

0
Veeti Vaaran avausviikonloppu Minillä oli menestys.

Salon Urheiluautoilijoiden Veeti Vaara aloitti rata-autoilun SM-kauden komeasti viime viikonloppuna Kemoralla.

Opel Adamin Miniin vaihtanut Vaara voitti V1600-luokan kolmesta lähdöstä keskimmäisen ja oli kolmannessa lähdössä toinen. Vaara keräsi viikonloppuna eniten pisteitä ja johtaa sarjaa.

Tuloksellisesti Vaaran viikonloppu oli mainio, mutta se ei silti ollut helppo. Uutta autoa rakennettiin vielä viimeisenä yönä ennen lauantain avausstarttia, Miniin vaihdettiin muun muassa uusi vaihdelaatikko ja testikilometrejä tuli alle tasan nolla.

Aika-ajoissa Vaara oli seitsemäs ja nousi avauslähdössä neljänneksi. Toisen hän siis voitti ja oli viimeisessä lähdössä toinen – eroa toiseen Mini-kuskiin Simo Rauhalaan jäi vain 0,871 sekuntia.

Vaara keräsi viikonloppuna 59, Oskar Dahlbacka 52 ja Rauhala 50 pistettä.

Myös BMW Xtreme Racessa nähtiin salolaismenestyjiä.

Marko ja Santtu Rantasen autokunta ajoi sijat kaksi, neljä ja kaksi. Menestyksen kruunasi pari Mika IsokangasRiku Lehmussaari, joka ajoi kakkoslähdössä kolmanneksi.

Marko Rantasta jäi kaivelemaan hyvässä kokonaissuorituksessa toisen lähdön tapahtumat. Rantaset johtivat lähtöä, kunnes Kai Eklund osui Rantasen Bemarin takakulmaan. Rantanen pyörähti ja takana tullut auto antoi toisen töötin takakulmaan. Rantanen putosi lähdön viimeiseksi, mutta pystyi nousemaan neljänneksi. Eklund ja Juho Siekkinen voittivat lopulta kaikki kolme lähtöä.

Auto saatiin teipattua sen verran kasaan, että se läpäisi katsastuksen ennen kolmatta lähtöä. Joka tapauksessa seuraavat viikot menee rakentaessa uutta autoa.

– On siinä taas riittävästi puuhaa, Rantanen manasi.

Milloin on seuraava kisa?

– En halua edes katsoa sitä kalenterista, Rantanen hymähti.

(Seuraava kisa on 11.–12. kesäkuuta Jurvan Botniaringissä)

Kolarista huolimatta Rantasta kuitenkin lämmitti Isokangas–Lehmussaari-parin kolmossija sekä erityisesti Veeti Vaaran mainiot otteet.

– Katsoin Veetin ajamista ja tuli oikein hieno olo. Ei varmasti jää viimeiseksi nuo pokaalit, Rantanen kehui nuoremman polven kuskin viikonloppua.

– Ja ylipäätään: koska viimeksi rata-SM:ssä on ollut kolme salolaista, joista jokainen voi tulla pokaalin kanssa kotiin, Rantanen kysyi.