Salo aikoo lunastaa Halikon kalliosortuman lähikiinteistöt, valtuustolle esitetään lisämäärärahaa

2
Kivenlohkare murjoi autoa Halikossa.

Salo aikoo lunastaa viisi asuinkiinteistöä Halikon kalliosortuman lähialueella, koska niissä olisi vaarallista asua.

Vs. kaupunginjohtaja Laura Ala-Hannula esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että se esittäisi valtuustolle 900 000 euron lisämäärärahaa maanhankintaan.

Koko rahasummaa ei varata Vaskiontien varren kiinteistöjen ostoon, vaan lisärahalla varaudutaan myös muihin kuluvan vuoden aikana tehtäviin maakauppoihin.

Kärävuoden kallioalueelta sortui maaliskuun alussa kaksi suurta lohkaretta, joista toinen murskasi piharakennuksen ja toinen murjoi naapurikiinteistön pihassa olleen auton lunastuskuntoon.

Viiden Vaskiontien varressa sijaitsevan kiinteistön asukkaat evakuoitiin, ja he ovat asuneet toistaiseksi väliaikaisessa majoituksessa.

Salon kaupunki tilasi alueesta selvityksen, jonka mukaan kallion tukeminen turvalliseksi maksaisi noin 1,2 miljoonaa euroa.

Kaupunki on käynyt keskusteluja kiinteistön omistajien kanssa, ja kaikki viisi omistajaa ovat olleet halukkaita neuvottelemaan kiinteistönsä myymisestä.

 

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Oikein toimittu
2 kuukautta sitten

Ainoa oikea ratkaisu, ja varmasti halvin omistajille ja meille veronmaksajille.

Yksi kysymys
2 kuukautta sitten

Minkä mukaan lunastusarvo lasketaan? Kiinteistön hankintahinnan mukaan, sen markkinahinnan mukaan, joka olisi ollut saatavilla juuri ennen sortumaa, vai sellainen markkinahinta, jossa on huomioitu kallion riskitekijöitä?