Salo haluaa vakituisen sote-johtajan viime metreillä ennen hyvinvointialuetta

0

Salon sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan virka täytetään vakinaisesti. Tehtävää on hoitanut tammikuusta 2021 alkaen määräaikaisena Anneli Pahta . Määräaikaisuus jatkuu elokuun loppuun.

Kaupunginhallitus kokoontuu ensi maanantaina ylimääräiseen kokoukseen, jonka ainoa asia on sote-palveluiden johtajan haun käynnistäminen.

Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto antoi perjantaina luvan perustaa sote-johtajan vakituisen viran.

Ensi maanantaina kokoontuvan kaupunginhallituksen kokousaineistossa on hakuilmoitus. Siinä korostetaan ”hyvää ymmärrystä hyvinvointialueuudistuksen käytännön toimeenpanosta ja sen vaikutuksista alueelliseen ja paikalliseen palvelujärjestelmään”.

Edelleen hakijan toivotaan ottavan toteutettavakseen muun muassa perusterveydenhuollon ja sairaanhoidon integraation.

Nämä asiat eivät ole kaupungin vastuulla. Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät ensi vuodenvaihteessa kunnilta hyvinvointialueille. Kuntien sote-henkilöstö siirtyy hyvinvointialueiden palvelukseen.

Hyvinvointialueelle tulee uuteen organisaation johtavia tehtäviä, joita voivat hakea kuntien nykyiset sosiaali- ja terveyspalveluiden johtavat viranhaltijat, heidän joukossaan Salon sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja. Tämä todetaan myös henkilöstöjaoston päätöksen valmistelutekstissä.

Anneli Pahta jakaa tällä hetkellä työaikaansa Salon ja hyvinvointialueen kesken. Hän on 60-prosenttisesti Salon sote-johtaja ja 40-prosenttisesti hyvinvointialueen hankejohtaja.

Hyvinvointialueen valmistelu tapahtuu toistaiseksi käytännössä kokonaan tällaisilla järjestelyillä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle on valittu vakituiseen virkaan vasta johtaja. Seuraavaksi täytetään järjestämisjohtajan, konsernipalvelujohtajan sekä ikääntyneiden palveluiden, pelastuspalveluiden, sote-palveluiden ja Tyks/sairaalapalveluiden tuotantojohtajien virat.

Nykyiset kuntien ja kuntayhtyminen johtotehtävissä toimivat henkilöt voivat ilmoittaa kiinnostuksensa niihin kesäkuun alkuun mennessä.

Ensi maanantaina avataan hakuun myös useita talous- ja palkkahallinnon asiantuntijoiden vakituisia sekä määräaikaisia työpaikkoja.

Salon sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan virka on ollut määräaikainen valitusten takia.

Salon edellisen sote-johtajan Jussi Mattilan työsuhde päätettiin koeajan viimeisenä päivänä marraskuussa 2020. Mattila valitti asiasta hallinto-oikeuteen.

Korkein hallinto-oikeus antoi viime viikolla päätöksen, joka lopetti valitusprosessin ja jätti kaupungin päätöksen voimaan.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments