Saloa ryhdytään kehittämään kaikille avoimissa strategiatyöpajoissa

0
Salon kaupunki haluaa kuntalaiset mukaan keskustelemaan kaupungin tulevaisuudesta. Kuva: SSS arkisto/Marko Mattila

Salo kutsuu kaupungin asukkaat ja sidosryhmien edustajat strategiatyöpajoihin rakentamaan kaupungin uutta strategiaa.

Työpajoissa työskennellään noin kymmenen hengen ryhmissä ulkopuolisen asiantuntijan johdolla. Työpajoissa on mukana myös kaupungin viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä.

Alkukesän työpajojen jälkeen strategiasta työstetään versio, jota kaupunginvaltuusto käsittelee ja täydentää kesälomien jälkeen. Valtuustoseminaarista strategia etenee lautakuntien käsittelyyn sekä asukkaiden ja henkilöstön kommentoitavaksi. Kaupunginhallitus käsittelee strategiaa marraskuussa.

Kaupungin tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto hyväksyy uuden strategian tämän vuoden joulukuussa. Strategia tulee ulottumaan vuoteen 2030 asti.

Strategiatyöpajat

  • Asukastyöpajat : Tiistaina 31.5. klo 17–19 kaupungintalolla valtuustosalissa. Mahdollisuus osallistua myös etänä. Keskiviikkona 8.6. klo 17–19 Kaffila Helinässä Suomusjärvellä. Keskiviikkona 15.6. klo 17–19 Perniön Kunnantalolla. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen.
  • Sidosryhmätyöpajat : Keskiviikkona 1.6. kaupungintalolle kutsutaan kulttuuria, liikuntaa ja muuta vapaa-ajan toimintaa edustavat toimijat. Yrittäjien ja elinkeinoelämän edustajien työpaja kokoontuu torstaina 2.6. kaupungintalolla. Tiistaina 7.6. Salon lukiolla kokoontuvat kaupungin vaikuttamistoimielimien edustajat.