SaloJazzin kevät päätökseen nuorten muusikoiden voimin – Musinen parvekkeelta kuullaan kesällä viikonloppujen alkusoitot

0
Nuorista huippumuusikoista koostuva Peela esiintyy Musinessa.

Nuoret muusikot valloittavat SaloJazzin päätöstapahtumat tapahtumaravintola Musinessa 26. ja 27. toukokuuta.

SaloJazz jamitapahtumien sarjan ensimmäisenä lämmittelijä toimii Turun konservatorion opiskelijoista koostuva Springtime Six-kokoonpano. Bändin laulajana toimii salolainen Tuuli-Maija Jaarinen , jonka johdolla yhtye esittää hyväntuulista ja tunnelmallista jazzmusiikkia vahvoilla soolosuorituksilla höystettynä.

Turun konservatoriossa opiskeleva Jaarinen on esiintynyt Kabinettiorkesterin solistina, ja hän on esiintynyt Provinssiteatterin My fair lady- ja Vuonna 85 -musikaaleissa. Toinen yhtyeen salolaislähtöinen jäsen on basisti Petteri Wiander.

– Springtime Six -yhtyeen esiintymisen jälkeen alkavat jamit, jonka kappalelista on poikkeuksellisesti julkaistu SaloJazzin kotisivuilla. Kappaleita voi siis harjoitella itsenäisesti ja osallistua yhteismusisointiin haluamiinsa kappaleisiin. Jamiperinteen mukaisesti luvassa on yllätysten ilta. Jami-isäntänä toimii Toni Mäkinen, SaloJazzin toiminnanjohtaja Marko Heikura kertoo tiedotteessa.

SaloJazzin kevätohjelman päättää nuorista huippumuusikoista koostuva Peela. Aiemmin huhtikuussa sairastapauksen vuoksi peruuntunut konsertti saatiin sovitettua kevätkauden päätökseksi. Peela on nuoren polven jazztaitureista koostuva kuusikko, joka yhdistelee musiikissaan kekseliäästi jazzia, funk-rockia ja neo-soulia.

Persoonallisesti groovaavan musiikin keskiössä ovat vahvat melodiat, mehevä harmonia sekä tanssiin kutsuvat rytmit.

– Bändin yleisöä syleilevistä kappaleista vastaa kitaristi Johannes Granroth ja laulaja-pianisti Maja Mannilalla on myös suuri merkitys yhtyeen esiintymisessä. Kansainvälistä uraa käynnistävät nuoret muusikot on hienoa saada Saloon, Heikura iloitsee.

Ennen Peelan esiintymistä kuullaan läpi kesän jatkuvat viikonloppujen alkusoitot, jotka soitetaan Musinen parvekkeelta Helsingintien ja torin suuntaan.

Ensimmäisellä kerralla esiintymässä on neljä Salon musiikkiopiston puhallinsoittajaa, joita ohjaa soitonopettaja Marika Järvi.

– Ajatuksena on ilahduttaa kesäisen viikonlopun viettoon valmistautuvia kaupunkilaisia ja satunnaisia ohikulkijoita alkusoitolla, jonka esiintyjät vaihtelevat soolosuorituksista kvartettiesiintymisiin. Samalla nuoret soittajat saavat tuntumaa erilaisiin esiintymispaikkoihin, Heikura sanoo.

SaloJazzin kevään päätöstapahtumat Musinessa: 26.5. Springtime Six & Jamit kello 19, 27.5. viikonlopun alkusoitto kello 18 ja Peela kello 19.