Salolaiset suuntaavat kotimaan matkoille myös tulevana kesänä – Viking Glory vetää tällä hetkellä matkustajia risteilylle

0
Viking Linen uusi Glory-alus kiinnostaa salolaisia matkaajia.

Kotimaan matkailun suosio ei näytä hiipumisen merkkejä tulevallakaan lomakaudella, vaikka koronarajoitukset ovat helpottaneet maailmalla kahteen edelliskesään verrattuna.

– Kotimaassa on matkustettu pari viime vuotta ja on löytynyt kivoja kohteita. Nyt sitten jatketaan vielä, Salon Matkatoimiston matka-asiantuntija Anu Parhiala kuvailee.

Parhiala arvelee myös Ukrainan sodan vaikuttavan monille niin, että vielä tämä kesä matkustetaan mieluummin kotimaassa.

– Toki Suomen rajojen ulkopuolelle on lähdössä porukkaa, eikä samanlaista pysähtyneisyyden tilaa ole kuin parina edellisenä vuonna, mutta kyllä kotimaa vetää kesäaikana enemmän matkaajia kuin ennen koronaa, Parhiala painottaa.

Vaikka matkatoimistojen kulta-ajat ovat kaukana takanapäin, on toimistoilla edelleen roolinsa.

– Ryhmät ja yritykset varaavat meidän kautta paljon matkoja. Yksityishenkilöiden kohdalla asiakkaana ovat useimmiten pariskunnat. Lapsiperheitä meillä ei ole paljon asiakkaina, mutta heidänkin toivotaan meille löytävän, Parhiala sanoo.

Parhiala kertoo, että salolaisten matkat kotimaassa suuntautuvat kesällä ympäri Suomen.

– Ei voi sanoa, että joku tietty paikka on suosittu. Monet ihmiset myös käyvät samalla reissulla monessa kohteessa. Suosittuja ovat kylpyläkohteet, Lappi sekä lukuisat kesätapahtumat.

Lähiulkomaan matkoille, kuten Tallinnaan ja Tukholmaan, löytyy myös kiinnostusta.

– Laivamatkat Tukholmaan vetävät nyt uuden Viking Gloryn myötä. Se tuntuu olevan todella suosittu. Kesällä päivä Tukholmassa -reissut nostavat myös suosiotaan, koska sinne ei olla haluttu lähteä nyt pariin viime vuoteen, Parhiala uskoo.

– Tallinnassa on uusittu hotelleja koronapandemian aikana. Monet haluavat lähteä katsomaan niitä, miltä ne näyttävät remontin jälkeen. Myös elokuussa vesille laskettava Tallinkin MyStar-laiva piristää lisää Tallinnan reittiä.

Ulkomaan matkakohteissa ei näy Parhialan mukaan mitään yllättävää.

– Espanja, Italia, Ranska ja Portugali, hän listaa salolaisten ikisuosikkeja.

Jotain sen sijaan on muuttunut.

– Ennen koronaa Puola oli todella suosittu kohde, jo varmasti senkin takia, kun Turusta pääsi lentämään Gdanskiin. Nyt Puolan suosio on laskenut. Yksi syy on varmasti Ukrainan läheisyys.

Monet ovat pudonneet jo ajat sitten kärryiltä siitä, minkälaisia vaatimuksia koronapassin suhteen on ulkomaille lähtiessään tai siitä minkälaisia velvoitteita esimerkiksi maskin käytöstä on eri maissa.

– Ihmiset kysyvät edelleen paljon koronaan liittyvistä asioista ja rajoituksista. Monissa maissa rajoitukset ovat muuttuneet huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa. Jos rokotukset ovat kunnossa, on tilanne helpompi. Jos rokotuksia ei ole, pitää täytellä kaavakkeita. Moneen maahan riittää rokotetodistus, jossa on tieto kolmesta rokotuksesta tai kahdesta rokotuksesta ja sairastetusta koronasta, Parhiala selvittää.

Mihin matka-asiantuntija aikoo itse matkustaa kesällä?

– Riikaan ja Espanjaan. Ne matkat ovat jo hyvissä valmisteluissa. Voi olla, että käväisen myös Tallinnassa.