Salolaissomerolainen yhteisjoukkue MesucaArska pelaa viikonloppuna koripallon SM-mitaleista – ”Tiesin, että tästä tulee hyvä”

0
Mesucan ja Arska-Basketin yhteisjoukkueen avauskausi on ollut suurmenestys.

Viikonloppuna Lohjan Kisakalliolla pelataan U14-poikien SM-lopputurnaus, jossa on mukana muun muassa yli tuhannen harrastajan jättiseurat Tapiolan Honka ja Helsingin NMKY sekä perinteikkäitä seuroja kuten KTP, Kaarinan Ura Basket ja Pussihukat.

Ja sitten on salolaisen Mesucan ja somerolaisen Arska-Basketin yhteisjoukkue MesucaArska.

– Heh. Se on jo aika klassinen kysymys, että mikä ihmeen MesucaArska, valmentaja Jani Mäenpää naurahtaa.

Mesucalla ja Arskalla oli kummallakin poikkeuksellisen hyvä 2008 syntyneiden ikäluokka. Viime kesänä seurat päättivät lyödä hynttyyt yhteen ja se totisesti kannatti.

– Tässä oli tähdet kohdillaan. Olemme pyrkineet saamaan pojille koko ajan mahdollisimman kovia pelejä, koska ne kehittävät.

11 kuukauden aikana joukkue pelannut kolmessa eri sarjassa yhteensä 65 peliä. Yhteistreenejä on ollut kerran viikossa Salossa ja kerran Somerolla. 20 pelaajan joukkueesta puolet tulee Mesucasta ja puolet Arskasta.

– Sen lisäksi olemme treenanneet oman porukan kanssa ja järjestäneet ekstratreenejä, jos pelejä ei ole ollut. Aika paljon on pelattu, mutta aika paljon on myös treenattu, Mäenpää kertoo.

Tulostakin on tullut. Tämän vuoden puolella joukkue on pelannut kahdeksan ottelua SM-sarjassa, joista se on voittanut seitsemän. Eli MesucaArska ei lähde Kisakalliolle vain osallistumaan.

– Ensin tavoittelimme paikkaa SM-sarjasta ja sitten SM-lopputurnauksesta. Nyt totta kai tavoitteena on pelata mitaleista.

– Tiesin, että tästä tulee hyvä, mutta silti yllätyin, että miten hyvä, Mäenpää myöntää.

MesucaArska on tietynlainen tuore tuulahdus takavuosilta. Siinä missä usealla vastustajalla on ammattivalmentajia, Arskan Mäenpää ja Mesucan Veli-Matti Laine valmentavat talkoilla puhtaasta intohimosta korikseen.

– Olemme ”Vempun” kanssa vähän sellaisia viimeisiä jäänteitä. Meidän sisällä elää pieni sisäinen kapinahenki, jossa pienet seurat rakentavat tuhkimotarinan ja yllättävät isompiaan, Mäenpää maalaa.

Valmentajapari Mäenpää–Laine on keskenään tasavertainen ja kemiat tuntuvat osuvan yhteen.

– Meillä on yhteinen näkemys siitä, millaista koripalloa haluamme pelata ja mitä asioita pidämme tärkeinä, Mäenpää kertoo.

Mitä nämä asiat ovat?

– Arvostamme kumpikin luovaa koripalloa, jossa pojat oppivat itse ratkaisemaan ongelmia. Emme pidä ratakisko-ajattelusta, jossa juostaan ennalta sovittuja settejä.

Kävi Kisakalliossa miten tahansa, Mesucan ja Arskan yhteistyö jatkuu ensi vuonnakin.

– Ehdottomasti! Nyt pääsimme vasta alkuun.