Salon Mestaruussarja alkaa helatorstaina tutuilla kuvioilla – Kultainen kenkä laitetaan ensimmäistä kertaa jakoon

0
Salon Mestaruussarjan hallitseva mestari on Pertteli, jonka viime kauden mestaruus ratkesi dramaattisten käänteiden jälkeen.

Perinteikäs jalkapallon Salon Mestaruussarja potkaistaan käyntiin helatorstaina neljän ottelun voimin Kuusjoella ja Muurlassa. Tämän kauden sarjaan ilmoittautui viime vuoden tapaan yhdeksän joukkuetta.

– Kysyntää oli enemmänkin, mutta muutamat joukkueet eivät pystyneet varmistamaan sitä, että he saisivat riittävästi pelaajia koko kesäksi, Mestaruussarjan järjestelyistä vastaavan Salon Erotuomarikerhon puheenjohtaja Arttu Kyynäräinen kertoo.

Mukana on tuttuja kaveriporukoita sekä Mestaruussarjaa edeltäneen Kuntasarjan perinteitä kunnioittaen Kisko, Kuusjoki, Perniö sekä kolmatta mestaruutta putkeen hakeva Pertteli.

– Se on meille parasta palautetta, että joukkueet tulevat kausi toisensa jälkeen uudestaan mukaan. On ollut hienoa huomata myös se, että näissä perinteisissä joukkueissa kuten Kuusjoella tai Muurlassa on tullut myös uutta nuorempaa polvea mukaan pelaamaan, Kyynäräinen kertoo.

Mestaruussarjan seitsemän ensimmäistä kierrosta pelataan torstaisin ympäri Salon liitoskuntia ja myös Somerolla.

– Nämä kentät ovat yleensä olleet muuten aika vähällä käytöllä ja siksi huippukunnossa. Ja kyllähän Mestaruussarjaa pitääkin pelata ympäri Saloa, Kyynäräinen muistuttaa.

Kausi huipentuu tutusti Urheilupuistossa pelattavaan päätöskierrokseen (6.8.), joka oli viime vuonna yksi historian dramaattisimmista.

Sarjaa ennen päätöskierrosta johtanut FC Soppa johti Perniötä vastaan 2–0 viisi minuuttia ennen loppua. Perniö kuitenkin tuli väkisin tasoihin, mikä tarkoitti sitä, että samaan aikaan toisella kentällä oman ottelunsa voittaneesta Perttelistä tuli mestari.

Uutuutena tämän kauden Mestaruussarjassa on maalipörssi.

– Se oli joukkueiden toivo. Saadaan kultainen kenkä jakoon, Kyynäräinen naurahtaa.

Sarjan tuomaroinnista vastaa luonnollisesti Salon Erotuomarikerhon jäsenet, jotka vetävät kauden niin sanotusti talkoilla.

– Jokainen sitoutuu yhteen iltaan kesässä. Tähän sarjaan erotuomarit riittävät oikeinkin hyvin, mutta muuten tarvitsisimme lisää tuomareita ja nimenomaan nuoria tuomareita. Tuntuu, että keski-ikä nousee yhdellä joka vuosi, Kyynäräinen harmittelee.

Salon Mestaruussarjan avauskierros helatorstaina. Muurlassa HaLu–Oolelaisuus kello 18.15 ja MJP–KiKi klo 19.45. Kuusjoella Kuusjoki–FC Soppa kello 18.15 ja Harvesters–Perniö kello 19.45.

Salon Mestaruussarja 2022

Joukkueet: FC Soppa, HaLu, Harvesters, KiKi, Kuusjoki, MJP, Oolelaisuus, Perniö ja Pertteli.
Sarjajärjestelmä: Yksinkertainen sarja, jonka voittaja on mestari.
Pelipaikat: Kaivola, Kuusjoki, Muurla, Perniö, Somero ja Toija.
Viimeinen kierros pelataan lauantaina 6. elokuuta Urheilupuistossa.
Pelaajien lukumäärä kentällä: 1+8 (vaihtopelaajien määrää ei ole rajoitettu)
Peliaika: 2 x 35 min.
Joukkueissa ei saa olla IV divisioonassa tai ylemmällä tasolla pelaavia.

Salon Mestaruussarjan voittajat 2009–2021

2021: Pertteli
2020: Pertteli
2019: Kuusjoki
2018: AC Jari
2017: Muurla
2016: Soccersharks
2015: Kisko
2014: Kisko
2013: AC Jari
2012: Kuusjoki
2011: IBK Meda
2010: Pertteli
2009: Pertteli