Salon Seiska siirtyi takaisin tutulle paikalle kevääseen – hyväntekeväisyystapahtumassa liikutaan ensi viikon sunnuntaina

0
Hyväntekeväisyystapahtuma Salon Seiska liikuttaa naisia jälleen ensi viikon sunnuntaina Salossa. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Perinteinen hyväntekeväisyystapahtuma Salon Seiska on siirtynyt takaisin tutulle paikalle kevääseen. Koronan takia liikuntatapahtuma järjestettiin poikkeuksellisesti viime vuonna syksyllä ja vuosi 2020 jäi kokonaan välistä.

– Pääsemme vihdoin koronan jälkeen järjestämään Salon Seiskan tutulla paikalla ja kaavalla. Lenkin jälkeen on taas mahdollisuus jäädä nauttimaan yhdessäolosta, iloitsee tapahtuman järjestäjiin kuuluva Sanna Takatalo-Heinonen Salon Yrittäjänaisista.

Salon Seiska liikuttaa naisia ensi viikon sunnuntaina 22. toukokuuta. Lämmittely ja lähtö ovat tututtuun tapaan Salon torilla. Tapahtuma järjestetään nyt jo 32:tta kertaa.

– Tapahtumalla on Salossa takana pitkä historia, esimerkiksi Salon Viestin Ukkomiehet ovat olleet mukana alusta asti. Muutama vuosi sitten saatiin heräteltyä mukaan uutta porukkaa, Takatalo-Heinonen kertoo.

Salon Seiskan reitit ovattututseitsemän ja viisitoista kilometriä. Esteetön, 1,5 kilometrinreitti kulkeepuolestaan jokirannassa.Seitsemän kilometrin lenkille voi lähteä juosten, hölkäten tai kävellen. Viidentoista kilometrin pro-lenkki taitetaan juosten, hölkäten tai pyöräillen.

– Reitit uusittiin jokunen vuosi sitten, minkä jälkeen niihin ei ole koskettu. Salon Viesti käy merkkaamassa reitit yöllä, kun kaupunki hiljenee.

Takatalo-Heinosen mukaan ennakkoilmoittautuneita on tullut mukavasti. Lisää osallistujia kaivataan kuitenkin etenkin esteettömälle reitille.

– Ensimmäisenä vuotena esteettömällä reitillä oli kivasti osallistujia, mutta sen jälkeen osallistujien määrä on hiipunut. Reitti on mukava, ja näin liikuntarajoitteisetkin pääsevät mukaan tapahtumaan, Takatalo-Heinonen vinkkaa.

Tapahtuma alkaa Salon torilla kello 10. Ennen puhetta ja alkulämmittelyä torin lavalla nähdään muun muassa Swivel Leidit -tanssiryhmä. Tapahtuman avauspuheen pitää kello 11 yrittäjä, fysioterapeutti Roosa Mikkola.

– Hän puhuu muun muassa liikunnan tuottamasta ilosta, Takatalo-Heinonen paljastaa.

Puheen jälkeen vuorossa on Hanhivaaran liikuntakeskuksen toteuttama alkulämmittely, minkä jälkeen suunnataan reiteille noin kello 11.15. Pääryhmän vetoautona toimii tänä vuonna Ford Mustang. Pro-reitille lähtijöitä johtaa maastopyöräilijä Petteri Leivo.

Liikuntasuoritusten jälkeen osallistujat saavat palautumiskassin ja lämmintä keittoa. Salon torin viereisessä piknik-puistossa on tarjolla myös loppuvenyttelyt ja livemusiikkia. Esiintymässä on uutta musiikkia hiljattain julkaissut Peeta.

Melodista suomipoppia pohjalaisjuurisilla sanoituksilla tarjoilevan Peetan keikka alkaa noin kello 12.45. Reitin varrella elävää musiikkia tarjoilee Nella Lavinen.

Salon Seiska -tapahtumaan voi ilmoittautua ennakkoon sunnuntaihin 15. toukokuuta saakka. Ilmoittautuminen onnistuu vielä paikan päällä.

Salon Seiska on Salon Yrittäjänaisten ja Salon Viestin yhteinen ponnistus. Hyväntekeväisyystapahtuman tuotto ohjataan tällä kertaa nuorille.

Hyväntekeväisyystapahtuma Salon Seiska Salon torilla 22.5. klo 10 alkaen.