Salon Seiskalla miltei aurinkotakuu – lenkkeilevät naiset saivat nauttia toistensa seurasta

0
Suurin joukko lähti perinteiselle, seitsemän kilometrin lenkille. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Tutulle paikalle kevääseen siirtynyt Salon Seiska päästiin jälleen toteuttamaan hienossa kevätsäässä.

– Näiden reilun 30 vuoden aikana sadetta on ollut vain muutamana kertana, sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva, Salon Yrittäjänaisten puheenjohtaja Virve Leikko-Saarinen.

Perinteinen hyväntekeväisyystapahtuma Salon Seiska järjestettiin edellisen kerran poikkeuksellisesti viime syksynä koronan takia. Vuonna 2020 Salon Seiskaa ei järjestetty lainkaan.

– Mutta kyllä Salon Seiska on selvästi kevättapahtuma, Leikko Saarinen sanoo.

Salon Yrittäjänaisten puheenjohtaja Virve Leikko-Saarinen (vas.) ja hallituksen jäsen Natalia Piispa ottivat vastaan jälki-ilmoittautumisia. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salolaiset kaverukset Kirsi Innilä , Tiina Tulo ja Mervi Jalava lähtivät lenkille polkupyörien kanssa. Innilä ja Jalava hyppäsivät polkupyörän selkään ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

– Luotan siihen, että kunto riittää, sanoo kävelyä ja vesijuoksua harrastava Jalava.

Innilä kertoo pyöräilevänsä yleensä läpi vuoden.

– Viime talvena minulla oli poikkeuksellisesti auto käytössä ja pyöräily jäi. Maanantaina voisin ehkä mennä taas polkupyörällä töihin, hän suunnittelee.

Kaveriporukka on osallistunut Salon Seiskaan aikaisemminkin.

– Oisikohan tämä ehkä viides kerta, Innilä miettii.

Kaverukset Kirsi Innilä (vas.), Tiina Tulo ja Mervi Jalava osallistuivat Salon Seiskaan pyöräillen. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Seiskan reitit olivattutut seitsemän ja viisitoista kilometriä. Seitsemän kilometrin lenkillelähdettiinjuosten, hölkäten tai kävellen. Viidentoista kilometrin pro-lenkki taitettiinjuosten, hölkäten tai pyöräillen.Esteetön, 1,5 kilometrin reitti kulkipuolestaan jokirannassa.Reiteille lähti järjestäjien arvioiden mukaan noin 350 naista.

Kuusjoella sijaitsevan Antti-Teollisuuden työntekijöistä oli saatu koottua Salon Seiskaan hyvänkokoinen porukka. Miesvaltaisen työpaikan naisista noin puolet oli mukana tapahtumassa.

Idea tapahtumaan lähtemisestä tuli Tarja Soinilta.

– Aikaisemmassa työpaikassa Tampereella osallistuimme Likkojen Lenkille, hän kertoo.

Salon Seiska -muisto vuodelta 2008: vyölaukku pullotaskulla.

Salon Seiskasta on jo tulossa perinne Antti-Teollisuuden naisille.

– Tämä päätettiin jo ennen ensimmäiselle Salon Seiskalle osallistumista, Kaisa Isotalo nauraa.

– Ensi vuoden vaatetus on jo pitkälti suunniteltu, Marika Herranen jatkaa.

Osa naisista on osallistunut tapahtumaan aikaisemminkin. Marjo Mettala muistelee olleensa Salon Seiskassa mukana parikymmentä vuotta sitten. Katri Salminen puolestaan esittelee vuodelta 2008 olevaa vyölaukkua, johon saa juomapullon.

Antti-Teollisuuden naiset osallistuivat Salon Seiskaan ensimmäistä kertaa. Mukana olivat Marika Herranen ja Tessu-koira (edessä), Kaisa Isotalo (vas.), Katri Salminen, Andra Kasemets, Marjo Mettala, Minna Riikonen ja Tarja Soini. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Perniöläinen Maija Aitio kertoo houkutelleensa lapsenlapsensa, niin ikään Perniössä asuvan Iina Arellin mukaan Salon Seiskaan.

– Harva kaksikymppinen suostuu lähtemään isoäitinsä kanssa lenkille, Aitio sanoo.

Arell kertoo osallistuvansa isoäitinsä kanssa mielellään Salon Seiskaan, vaikka tapahtuma ei hänelle entuudestaan tuttu ollutkaan.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen fanipaitoihin sonnustautunut kaksikko kertoo seuraavansa Suomen jääkiekkopelejä erittäin tarkkaan.

– Kyllä siitä ääntä tulee, kun kiekkoa katson. Onneksi naapurin rouva pitää myös meteliä pelejä katsoessaan, Maija Aitio nauraa.

Iina Arell oli viimeistellyt kaksikon puvut Suomen värein virkatuilla hatuilla. Ohje hattuihin löytyi netistä.

Maija Aitio kertoo osallistuneensa Salon Seiskaan aikaisemmin.

– Silloin juoksin melkein koko lenkin, joten siitä on jo aikaa. Nyt kävelemme.

Perniössä asuvat jääkiekkofanit Iina Arell(vas.) ja Maija Aitio osallistuivat hyväntekeväisyystapahtuma Salon Seiskaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen fanipaitoihin sonnustautuneena. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Liikuntasuoritusten jälkeen osallistujat saivatpalautumiskassin ja lämmintä keittoa. Salon torin viereisessä piknik-puistossa oli tarjolla myöslivemusiikkia, josta vastasiPeeta.

Serkukset Mari Eskolin Somerolta ja Elina Pekkarinen Sauvosta nauttivat lämpimästä kasvissosekeitosta kuunnellen livemusiikkia. Lenkkeily aurinkoisessa säässä oli sujunut hyvin.

– Näemme toisemme tapahtumien merkeissä ja vaihdamme kuulumiset. Seitsemän kilometriä taittui kyllä tosi nopeasti, Elina Pekkarinen sanoo.

Lenkkeilijät saivat maaliin päästyään palautumiskassit.

Naiset ovat osallistuneet yhdessä myös Naisten Kympille ja Kuntovitoselle.

– Olemme vaihdelleet tapahtumia. Salon Seiskaan olemme osallistuneet lukemattomia kertoja. Perinne alkoi, kun olimme nuoria, Mari Eskolin kertoo.

Tapahtuman järjestivät Salon Yrittäjänaiset ja Salon Viesti. Hyväntekeväisyystapahtuman tuotto ohjataan tällä kertaa nuorille. Tapahtuma järjestettiin nyt jo 32:tta kertaa.

Serkukset Elina Pekkarinen Sauvosta (vas) ja Mari Eskolin Somerolta tapaavat aina jonkin liikuntatapahtuman merkeissä ja vaihtavat kuulumiset. Tällä kertaa vuorossa oli Salon Seiska. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo