Salon yhteinen kesä alkaa Kiikalasta

0
Kiikalapäivä koostui vuonna 2017 perinteisestä kyläohjelmasta.

Salon eri alueet kiertävä tapahtumasarja Kesä yhdessä – Salossa alkaa tänä vuonna Kiikalasta sunnuntaina 3. heinäkuuta. Seuraavana on Kisko lauantaina 9. heinäkuuta. Suomusjärvi-päivää ja Halikon Hajalassa pidettävää Trömperi-päivää vietetään sunnuntaina 10. heinäkuuta.

Särkisalo on vuorossa lauantaina 23. heinäkuuta ja Kuusjoki sunnuntaina 14. elokuuta. Pertunpäivää vietetään Perttelissä sunnuntaina 21. elokuuta ja Muurlan Wanhan ajan markkinat pidetään lauantaina 27. elokuuta.

Kesäkiertue on toteutettu nykyisellä konseptilla kuntaliitosvuodesta 2009 lähtien. Kaupunki on varannut kiertueeseen on 16 000 euroa, joka sisältää kahdeksan tapahtuman tuen, ilmoituskulut ja taiteilijoiden kulut. Kotiseutuyhdistyksille maksetaan 1 100 euroa toteutuneesta tapahtumasta.

Tänä vuonna kiertueen teemana on osallistuminen ja vaikuttaminen. Kiertueella jaetaan tietoa kaupungin vaikuttamiskanavista ja yhteistyöelimistä kuten taiteen ja kulttuurin Kulttuurikumppaneista ja liikunnan Seuraparlamentista.

Sanataiteilijat tallentavat tapahtumakävijöiden kokemuksia runomuotoon. Mukana on matalan kynnyksen sirkustyöpajoja ja -esityksiä, ja myös Taito Varsinais-Suomi osallistuu kiertueelle.