SalPa hävisi kolmannenkin vierasottelunsa – superhankinta Taiwo otettiin vaihtoon jo puoliajalla

0
SalPan superhankinta Taye Taiwo otettiin sunnuntaina vaihtoon jo puoliajalla.

SalPalla olisi ollut sunnuntaina Espoossa mahdollisuus kuitata nihkeähkö alkukausi ja nousta tasaisessa Kakkosen B-lohkossa takaisin kärjen tuntumaan.

Mutta SalPa jätti tilaisuutensa käyttämättä: liigaseura FC Hongan Akatemia-joukkue otti 2–0-kotivoiton Tapiolan tekonurmella ja aiheutti SalPalle kauden kolmannen vierastappion kauden kolmannessa vierasottelussa.

– En halua heittää bussin alle muita kuin itseni. Mutta se on selvää, että meidän on parannettava kaikilla osa-alueilla. Ei se riitä, että tulemme vain paikalle tekemään rutiinisuorituksen, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kertoi.

Toki aina voi selittää, että kausi on vasta alussa ja kaksi ensimmäistä vierasottelua Tampere Unitedia ja Klubi 04:ää vastaan olivat todennäköisesti ne vaikeimmat.

– Sanoin jo tammikuussa, että viidestä ekasta pelistä kolme on todella vaikeita, Suonperä muistutti.

Mutta jos ja kun tavoite on voittaa B-lohko, vierasvoittoja on tultava. Varsinkin Hongan Akatemian kaltaisesta joukkueesta, jolle voitto oli kauden ensimmäinen.

– Vastustaja oli helvetin hyvä, ja tulee voittamaan muitakin tällä kaudella, Suonperä kehui.

Silläkin voi selittää, että kumpikin kovan luokan paluumuuttaja Elmo Heinonen ja Oskari Jakonen puuttuivat sunnuntaina kokoonpanosta. SalPan maalinteko on levännyt Heinosen varassa (3 ottelua/5 maalia) ja Jakonen on ollut – ainakin kotiotteluissa – joukkueen vaarallisin pelaaja.

– Jokainen lohkon joukkue ottaisi tuon tason pelaajat. Pitää katsoa päivä kerrallaan, koska pojat palaavat, Suonperä kertoi.

Mutta edelleen: lohkon voitosta taistelevan joukkueen materiaalin on kestettävä myös poissaoloja.

Nuori Honka ratkaisi sunnuntain ottelun pian tunnin pelaamisen jälkeen. Baba Harunan ja Aleksi Tannisen kolmen minuutin sisällä tekemät maalit veivät kotijoukkueen kahden maalin johtoon, eikä SalPa pystynyt enää nousemaan otteluun mukaan.

– Maalit tulivat harmittavista virheistä. Jos menetyksen jälkeen on kuusi miestä pallon alla, niin sen pitäisi riittää siihen, ettei vastustaja pääse laittamaan tyhjiin, Suonperä ihmetteli.

– Eka vartti oltiin purjeissa, mutta sitten tasoittui, eikä Honka ollut enää tokalla puolikkaalla niin kova.

SalPan hyökkäyskolmikko oli poissaoloista johtuen erikoinen. Jami Siirtola toki jatkoi hänelle vieraalla laitahyökkääjän paikalla, mutta Heinosen tilalle kärjessä pelasi Blend Miftari ja Jakosen tilalla laitapuolustajan paremmin tunnettu Onni Vesterinen.

Laitapuolustajana aloittanut SalPan superhankinta Taye Taiwo otettiin vaihtoon jo puoliajalla.

– Teen kaikki ratkaisut edistääkseni voittamista. Koin, että vaihto paransi meidän mahdollisuuksia, Suonperä perusteli.

SalPan kausi jatkuu ensi sunnuntaina Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan Urheilupuistossa. Suonperän mukaan ottelu pelataan ylänurmella, vaikka se muistuttaa edelleen enemmän hiekkakenttää.

– Tämä päivä jätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. Lupaan, että olemme paljon parempia ensi sunnuntaina, Suonperä vakuutti.

Kakkosen B-lohko: Honka Akatemia–SalPa 2–0 (0–0)

Maalit:
65. Baba Haruna 1–0
68. Aleksi Tanninen 2–0
SalPan kokoonpano: Tatu Österlund; Taye Taiwo (46. Bamo Ahmadi),Iku Leino, Joonas Meura, Jonatan Guseff; Tobias Laaksonen, Mikke Louhela (v, 72. Jason Madingu), Niko Leskelä (85. Pekka Mattila); Jami Siirtola (v), Blend Miftari (62. Otto Rautiainen, v), Onni Vesterinen.
Muut vaihtopelaajat: Joni Rahila, Eldin Demiri, Valtteri Peltola.
Yleisöä: 105
SalPan seuraava ottelu: su 29.5. SalPa–VJS Urheilupuistossa kello 18.30.