SalPan maalihanat aukesivat ennen taivasta – Bamo Ahmadi lupaa lisää lauantain kaltaisia näyttäviä maaleja, katso ottelutallenne

0
SalPan Bamo Ahmadi sai kolhun jalkaansa, mutta hetkeä myöhemmin pallo meni KaaPo-maaliin näyttävällä laukauksella. (kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Salon Palloilijoiden keskikenttäpelaaja Bamo Ahmadi totesi voitokkaan ottelun jälkeen turhia kiertelemättä sen, mikä joukkueen asema miesten Kakkosen B-lohkossa tällä hetkellä on.

– Tämä peli oli pakko voittaa. Me olemme yksi lohkon ennakkosuosikeista, ja tällaiset pelit pitää hoitaa, Ahmadi mainitsi 3–0-voiton jälkeen.

Rehellisyyden nimissä Kaarinan Pojat ei tarjonnut kovinkaan tasokasta mittaria siitä, missä SalPa tällä hetkellä menee. Salolaisjoukkue käytti joka tapauksessa vahvuuksiaan ja vyörytti hyökkäyksiä alusta asti.

Jokseenkin vastustamattomia keinoja olivat toppari Joonas Meuran poikittaissyötöt esimerkiksi laitapuolustaja Taye Taiwolle. Tämä kombinaatio toimi myös toisin päin, kun Meura puski Taiwon keskityksestä ottelun lopullisesti ratkaisseen 3–0-maalin.

Lisäksi Jami Siirtola antoi kerta toisensa jälkeen laadukkaita kulmapotkuja, ja kaksi kolmesta maalista olivatkin seurauksia kulmista.

Kenttäkuuluttaja Ilpo Vesterinen oli yksi illan ehdottomista onnistujista. Hän tiedusteli avausmaalin jälkeen, että menikö Ahmadin laukoma pallo verkkoon Iku Leinon jalan kautta.

Virallisissa tilastoissa sekä Ahmadille että Leinolle merkittiin illasta yksi osuma. Joka tapauksessa ensin mainitun laukauksista tulivat sekä 1–0- että 2–0-maalit. Jälkimmäinen oli upea suoritus: rangaistusalueen kulmasta maalin takayläkulmaan.

– Tuollaisia vetoja on harjoiteltu aika kauan. Tykkään laukoa kaukaa, ja tuo oikea yläkulma on oma bravuurini. Niitä tullaan näkemään kauden aikana tosi paljon, Ahmadi lupaa.

Hän tiedostaa oman roolinsa joukkueessa.

– Minun pitää tehdä hyökkäyspäässä tehoja: siksi minut on tänne hankittu, totesi 21-vuotias pelaaja kädessään parhaan pelaajan palkinto eli sponsorin tyylikäs suklaakokonaisuus.

SalPan maalihanat aukesivat ennen kuin taivas Salon Urheilupuiston yllä. Ottelu saatiin vietyä läpi pitkälti kuivalla kelillä, kunnes kova sadekuuro saapui hyvin nopeasti päätösvihellyksen jälkeen.

Kolea ja epävakainen sää sekä katsojalle epämukava tekonurmikentän ympäristö huomioiden lähes 350 henkilön yleisömäärä on varsin hyvä.

SalPa hallitsi peliä kokonaisuudessaan varsin suvereenisti. Oskari Jakonen tuntui olevan joka puolella kenttää hyökkäyspäässä ja aiheutti nopeudellaan jatkuvia ongelmia vastustajille.

– KaaPo poikkesi aika paljon vastustajana esimerkiksi Ilves-Kissoista ja Tampere Unitedista. Tiedettiin, että he pelaavat matalalla blokilla, kun aiemmat vastustajat prässäsivät aika paljon. Liikuteltiin palloa hyvin ja löydettiin puolustuksesta aukot, Ahmadi ynnäsi.

Toisaalta tarpeeksi laadukkaita varsinaisia hyökkääjiä ei kuitenkaan ole SalPan riveissä ainakaan liiaksi. Kun Elmo Heinonen oli loukkaantumisen vuoksi sivussa, sai kanadalainen Eldin Demiri mahdollisuutensa piikissä. Demiri väläytteli tiettyjä hyviä ominaisuuksiaan mutta ei ollut kuitenkaan maalivaarallinen pelaaja.

Vastaavasti maalivahti Joni Rahilan ei tarvinnut venyä kertaakaan kunnollisiin torjuntoihin. KaaPo ei päässyt kontrolloidusti rangaistusalueen sisälle käytännössä kertaakaan. Viime vuosina Kakkosen B-lohkossa sijat 2, 4, 5 ja 6 saavuttanut joukkue näyttäisi nyt pelaavan sarjapaikan säilyttämisen puolesta.

KAKKOSEN B-LOHKO

SalPa–KaaPo 3–0 (2–0)

Maalit: 8. Iku Leino 1–0
25. Bamo Ahmadi 2–0
83. Joonas Meura 3–0

SalPan kokoonpano: Joni Rahila; Jonatan Guseff (71. Onni Vesterinen), Taye Taiwo, Mikke Louhela (v), Eldin Demiri (70. Blend Miftari), Jami Siirtola (63. Otto Rautiainen), Oskari Jakonen, Iku Leino, Tobias Laaksonen (83. Pekka Mattila), Bamo Ahmadi, Joonas Meura.
SalPan muut vaihtopelaajat: Tatu Österlund (mv), Topi Sistonen, Miika Koski.

Yleisöä: 348.

SalPan seuraava ottelu: su 22.5. FC Honka Akatemia–SalPa klo 18.30.

Voit katsoa ottelun alla olevasta näkymästä.

Jos katseluikkuna ei näy yllä, katso ottelu tästä

  • Lue lisää aiheesta
  • SalPa
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments