Somero jakoi kylille 5000 euroa – Somerniemi-Seura aikoo rakentaa Oinasjärven rannalle grillikatoksen

0
Somerniemi-Seura aikoo rakentaa Oinasjärven yleiselle uimarannalle grillikatoksen. Kaupungin rannalta löytyy tällä hetkellä vessat ja uimakopit. Laituri poistetaan talven ajaksi. Kuva: Somero-lehti-arkistoManu Kärki

Someron kaupunginhallitus jakoi 5 000 euroa avustuksia kylien toiminnan kehittämiseen. Tukea myönnettiin seitsemälle eri kylälle.

Suurimman potin eli 1 200 euroa sai Somerniemi-Seura Oinasjärven yleisen uimarannan parantamiseen. Seura aikoo rakentaa uimarannalle hirsisen grillikatoksen. Kaupungin yleisellä uimarannalla on pukukopit ja vessat, mutta ei muita tiloja.

Hirsjärven Pienviljelijäyhdistys sai 850 euron laavun rakentamiseen yhdistyksen maalle. Häntälässä toimivalle Lounais-Someron Kyläyhdistykselle myönnettiin sama summa kyläkeskuksen pihan kohentamiseen muun muassa istutuksilla ja lipputangolla.

Kultelan kyläyhdistyksen 650 euron avustus menee Savipuiston varastorakennuksen kunnostukseen ja ulkokalusteisiin sekä Härkätien loppiaistulitapahtumaan. Salkolan kyläyhdistys sai 650 euroa kylärannan varastorakennuksen katon uusimiseen ja uusiin ilmoitustauluihin.

Kaskiston kyläyhdistyksen avustus on 550 euroa. Kyläyhdistys jatkaa aiemmin aloitetun kylätalon kunnostusta. Ollilan kyläyhdistykselle myönnettiin 250 euroa koulun kentän toiminnan kehittämiseen.