Sudenpentukisa täytti Inkereen metsän – partiotaitokilpailu on kiva retkipäivä, jossa tapaa harrastuskavereita

0
Rati Hemmilä (vas.) kokeilee testipaikalla, miten turkulaisten Teela Heinosen, Eeva Mattilan, Clara Miettisen ja Iines Haaviston rakentamat vesirattaat toimivat. Taustalla seisova laumanjohtaja Sara Forssell on tyytyväinen tyttöjen suoritukseen. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Sadat sudenpennut juoksentelivat Perttelissä Inkereen kuntoradan maastossa lauantaina, kun lounaissuomalaisten partiolippukuntien nuorimmat jäsenet kokoontuivat omiin partiotaitokilpailuihinsa. Tapahtumaan osallistui yli 60 sudenpenturyhmää eli reilut 300 lasta.

Mukana oli sudenpentuja muun muassa Turusta, Kaarinasta, Raisiosta ja Rymättylästä. Kaikkiaan Salon tapahtumassa oli noin 550 osallistujaa.

Sudenpennuille oli keksitty monenlaisia rastitehtäviä. Yhdellä rastilla rakennettiin vesiratas maitopurkista viivottimen, saksien ja nitojan avulla. Ruokarastilla paistettiin pinaattilätty.

Laumanjohtaja Sara Forssell johdatti Turusta Mikaelin Sinikellojen Teela Heinosen, Eeva Mattilan, Clara Miettisen ja Iines Haaviston tehtävärastilta toiselle. Tytöt olivat keskittyneitä ja suoriutuivat pätevästi tehtävistään.

Rymättyläläiset Tuomas Roine (vas.), Lassi Ahvonen ja Veeti Wikman keskittyivät rakenteluun. Tuomakselle ja Veetille Salon partiotaitokilpailu oli ensimmäinen, mutta Lassilla oli kokemusta jo ennestään: – Kivaa! Kuva: SSS/Minna Määttänen

Rymättylästä matkaan olivat lähteneet Rymättylän Märssyvahtien innostuneet Lotta Hervanto, Aarni Saarisalo, Tuomas Roine, Lassi Ahvonen ja Veeti Wikman mukanaan laumanjohtaja Heli Pohjasniemi. Kisapäivänä ryhmän nimi oli leikkisästi muuttunut mässyvahdeiksi, koska mukaan oli pakattu niin runsaasti maukkaita eväitä.

– Täällä on tosi kivaa, julistivat sudenpennut yhdestä suusta tehtäviensä lomassa.

– Partiotaitokilpailu on kiva retkipäivä, jossa pääsee näkemään muita partiolaisia, harjoittelemaan uusia taitoja ja kokeilemaan, mitä on ehtinyt jo oppia, Pohjasniemi toteaa.

Sudenpennut ovat 7–11-vuotiaita partiolaisia.

Kiskon Kuparisten Tarpojat-ryhmän vetäjä ja lippukunnan hallituksen jäsen Lauri Sallanmaa toimi kilpakeskuksen johtajana ja suoritti partionjohtajakurssin johtamistehtävää. 19-vuotias nuorukainen laskeskelee olleensa partiotoiminnassa mukana jo 11 vuotta.

Aku Ankasta luin ensimmäisen kerran partiolaisista ja liityin heti, kun Kiskoon perustettiin partiolippukunta, hän nauraa.

Sallanmaa viihtyy hyvin partiossa.

– Luonto ja metsässä liikkuminen ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja olen tykännyt tehdä käsillä, hän summaa.

Kilpakeskuksen johtaja Lauri Sallanmaa luki pienenä partiolaisista Aku Ankasta ja liittyi mukaan heti, kun Kiskoon perustettiin oma lippukunta. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Lauantaina pidettiin useita Sudenpentukilpailuja eri puolilla maata. Lounais-Suomen partiopiiri järjesti tapahtuman Salon lisäksi Porissa. Salon tapahtuman järjestelyistä vastasivat yhteistyössä seudun partiolaiset.

– Vuosittain järjestettävä tapahtuma on valtakunnallinen. Jokainen piiri tekee vuorollaan tehtävät, kisan johtaja Ari-Pekka Luoma kertoo.

Partiolaiset iloitsevat siitä, että parina viime vuonna partiotoiminnan hiljentäneet koronarajoitukset ovat jääneet historiaan. Heinäkuussa Hämeenlinnan Evolla järjestetään Kajo 2022, joka on Suomen Partiolaisten kahdeksas suurleiri eli finnjamboree.

Tapahtuma kerää tuhansia partiolaisia Evon metsiin sekä Suomesta että ulkomailta. Sinne odotetaan osallistuvan 14 000 partiolaista.