Suomalainen äiti ja tytär pääsivät toteuttamaan lapsuudenhaaveensa Torinon Euroviisuihin – viisufinaaliin on saapunut yleisöä myös Ukrainasta

0

Hetki ennen euroviisufinaalin alkua Torinon PalaOlimpico-areenan edessä liehui satoja Euroopan lippuja, ja joukosta pystyi bongaamaan muutamia siniristilippujakin.
Suomen lippuun sonnustautunut Melisa ja hänen äitinsä Tanja Göllü ovat ensimmäistä kertaa Euroviisujen yleisössä. He ovat käyneet katsomassa myös molemmat semifinaalit.
– Mä oon kasvanut euroviisufaniksi, koska äiti on aina ollut. Me ollaan aina yhdessä katsottu Euroviisuja, ja nyt päästiin ensimmäistä kertaa tänne, Melisa Göllü kertoi STT:lle.
– Meillä on ollut molemmilla lapsuudenaikainen haave, vaikka ollaan aivan eri sukupolvea, Tanja Göllü nauroi.
Parasta viisukokemuksessa on ollut tavata muita viisufaneja. Äiti ja tytär ovat tavanneet ensimmäistä kertaa viisuyleisössä ihmisiä, jotka fanittavat Suomea viisumaana.
– On yllättänyt, miten paljon porukka on tykännyt The Rasmuksesta, ja ulkomaalaisetkin kannustaa Suomea, Melisa sanoi.
Göllüt toivovat, että The Rasmus voittaisi, jotta viisut saataisi Suomeen. Parivaljakolla on kuitenkin muut edustajat omina suosikkeinaan: kehuja saavat Ranska, Norja, Romania sekä Serbia. Voittajaksi nuorempi Göllü veikkaa Ruotsia, vanhempi taas toivoo Norjaa.

Viisukonkarit veikkaavat The Rasmusta kymmenen parhaan joukkoon

Joensuulainen Marika Jantunen ja helsinkiläinen Minna Tikkanen ovat puolestaan viisukonkareita ja kuudetta kertaa viisuyleisössä. Ystävykset ovat fanittaneet Euroviisuja opiskeluajoista lähtien ja ovat Torinon viisuyleisöön pukeutuneet tiimiasuihin.
– Minä oon katsonut 7-vuotiaasta alkaen aina kattonut Euroviisut. Mun haave oli aina päästä paikan päälle, ja sitten mä sain hänet innostumaan. 2014 Kööpenhamina oli ensimmäinen viisumatka, ja sen jälkeen on aina lähdetty kun on päästy, Jantunen kertoi STT:lle.
Torinossa ystävykset ovat käyneet katsomassa torstaina semifinaalin, jossa The Rasmus esiintyi. Suomen edustaja onkin heidän ykkössuosikki.
– Siinä on tosi hyvä melodia siinä. Se on menevä biisi, Tikkanen sanoi.
Jantunen ja Tikkanen veikkaavat The Rasmuksen sijoittuvan kymmenen parhaan joukkoon. Muita suosikkeja on Ruotsi ja Belgia. Voittajaksi he veikkaavat kuitenkin suurta voittajasuosikki Ukrainaa.
– Tää on laulukilpailu, ei ehkä itse olla sitä mieltä, että se on paras laulu, mutta nää sympatiapisteet varmaan menee sinne, Jantunen sanoi.

Ukrainan edustajan ystävät toivovat maan voittavan

Länsi-Ukrainasta Lvivin eteläpuolelta Ivano-Frankivskista Torinoon on matkustanut Kristina Kristonka ja Dima Varvaruk. Ukrainalaiset kannattavat maansa edustajaa Kalush Orchestraa, joiden ystäviä he myös kertovat olevansa.
Kristonka kertoo fanittaneensa Euroviisuja lapsesta asti. Aiemmin he ovat olleet viisuyleisössä paikan päällä Kiovan Euroviisuissa vuonna 2017.
– Ukrainassa on nyt sota, ja me toivomme, että sota loppuu ja että olisimme onnellisia Ukrainassa, Kristonka sanoi STT:lle.
Parivaljakko uskoo ja toivoo, että Kalush Orchestra voittaa viisut.
– Olisi erittäin hyvä aika Ukrainalle voittaa, Kristonka sanoi.

Saara-Miira Kokkonen

STT

Kuvat:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments