Eduskunta äänestänee tänään Suomen hakemisesta Natoon – lähetekeskustelu venyi yli puolenyön ja kesti yli 14 tuntia

2

Eduskunta äänestänee tänään Suomen hakemisesta sotilasliitto Natoon. Eilinen lähetekeskustelu jatkui liki puoli yhteen yöllä, kun lähes jokainen kansanedustaja halusi käyttää puheenvuoron.
Aamupäivällä alkanut keskustelu kesti yli 14 tuntia ja sen aikana eduskunnassa käytettiin yhteensä 212 puheenvuoroa.
Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta kokoontuu aamulla kello kahdeksan valmistelemaan Nato-kannasta mietintöä, joka sisällytetään aiempaa ulko-ja turvallisuuspoliittista ajankohtaisselontekoa koskevaan mietintöön.
Palautekeskustelu on määrä käydä kello 12 alkavassa istunnossa. Asiasta äänestetään siinä tapauksessa, että keskustelun aikana tehdään valiokunnan mietinnön kannasta poikkeava ehdotus, joka saa kannatusta. Tätä on pidetty todennäköisenä.
Sen jälkeen kun eduskunta on kantansa ilmaissut, valtioneuvosto tekee muodollisen esityksen, jonka presidentti virallisesti hyväksyy. Tämän jälkeen Suomen hakemus toimitetaan Naton pääkonttoriin Brysseliin.
Valtioneuvosto on varautunut kokoontumaan omaan istuntoonsa nopeasti sen jälkeen, kun eduskunnan käsittely on valmis.
Presidentti Sauli Niinistö on tiistaina lähdössä Ruotsiin kaksipäiväiselle valtiovierailulle, jossa hänellä on varsin tiivis ohjelma. Presidentti voi kuitenkin nuijia Suomen Nato-jäsenyyden hakemista koskevan päätöksen tarvittaessa Ruotsin-matkaltaan, kertoi oikeuskansleri Tuomas Pöysti eilen STT:lle.

STT

Kuvat:

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Urpo
2 kuukautta sitten

Miksi on tarve tuollaiseen puhemaratoniin? Kukaan ei jaksa kuunnella, ja kaikki ovat samaa mieltä.

Nuijitaan homma kiinni ja mennään eteenpäin.

Tammisiltalainen
2 kuukautta sitten
Reply to  Urpo

Profiilinnostoa. Poliitikon pitää päästä esille. Takinkääntäjien pitää perustella, miksi takki kääntyikin. Etenkin vastustajat haluavat mediaan, jotta ovat jatkossakin Putinin lemmikkejä ja tervetulleita Venäjälle. Leninin väitetään käyttäneen sanontaa ”hyödylliset idiootit”.