Tavallista suuremman tunteen peli ja voitto – Wilpas vei kevätkauden osalta miesten Nelosen herruuden Salossa

0
SalPan logolla varustetuissa paidoissa pelannut SaTo pyrki estämään Wilppaan Jashar Balincan murtautumisen kohti maalia. (kuvat: SSS/Marko Mattila)

Sarjatasosta riippumatta saman kaupungin paikallisotteluilla tuppaa olemaan tavallista suurempi tunnemerkitys. Sen vuoksi Salon Wilppaan leirissä 2–0-voitto täkäläisistä Tovereista miesten Nelosen ottelussa lämmitti tavallista enemmän.

– Kaikista peleistä haetaan voittoa, mutta kyllä sen huomasi itsestänikin, että tässä oli erityistä latausta. Myös ennen peliä kopissa näki, että pelaajat olivat normaalia keskittyneempiä, totesi Wilppaan päävalmentaja Martti Kuvaja.

Mohammed Al-Asadin ensimmäisen 45-minuuttisen lisäajalla tekemä puskumaali toi Wilppaalle luottoa tekemiseen kahden edellispelin tappioiden jälkeen. Sama mies osui 76. minuutilla jälleen keskityksen jälkeen.

– Aika tasainen peli kaikkinensa. Toinen puoliaika oli meiltä hyvä, ja peli oli siinä vaiheessa pitkälti hallussa, Kuvaja koki.

Wilppaan Vilho Ståhlström ja SaTon Alper Dogan tavoittelivat palloa.

Omanlaista lisämielenkiintoa Nelosen salolaisasetelmaan tuo SaTon ja Kakkosen Salon Palloilijoiden tekemä pelaajayhteistyö. Toverien kokoonpanossa oli jälleen paljon nuoria SalPan pelaajia.

Monena vuonna yhteistyö on ollut SalPan ja Wilppaan välistä. Wilpas ja SaTo kohtasivat nyt Nelosessa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017.

– Kyllä meillä oli kiinnostusta yhteistyön jatkamiseen. Mutta nyt mennään näin, ja joukkueen kokonaistilanne on varsin hyvä, tietyllä tavoin parempi kuin moneen vuoteen, Kuvaja kuvailee.

Hyvä kokonaistilanne tarkoittaa käytännössä sitä, että pelaajia on määrällisesti enemmän kuin joinain aiempina vuosina. Sitä kautta myös harjoittelun laatu on päävalmentajan mukaan parantunut.

Perjantai-illan otteluun joukkue sai täyden miehityksen eli seitsemän vaihtopelaajaa. Toki esimerkiksi edelliskierroksen vierasottelu Eurajoella näkyi kokoonpanon kapeutena työesteiden ja muiden vastaavien Nelosen tasolle kuuluvien asioiden vuoksi.

Wilpas tavoittelee paluuta sen tyypilliselle tasolle eli Kolmoseen, mutta asian kanssa ei pidetä ylisuurta kiirettä lohkon kärkikastiin perjantain voitolla kivunneessa seurassa.

– Meillä on menossa kahden vuoden projekti. Jos tänä vuonna nousisimme, niin emme sarjasta varmastikaan kieltäytyisi. Ei kuitenkaan olisi maailmanloppu, jos nousu ei vielä toteaisi: tärkeintä on toiminnan kehittäminen ja se, että pelaajilla on mukavaa tulla treeneihin, Kuvaja mainitsee.