Tuleeko Wolt-lähettinä taloudellisesti toimeen Salossa? Tienestinsä paljastava Hossein Jafari on tykännyt työstään paljon

0
Hossein Jafari on toiminut Salossa Wolt-lähettinä kolme kuukautta. - Lähettien keskuudessa vallitsee hyvä henki Salossa, Jafari kertoo. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Wolt-tunnuksin varustettuja ruokalähettejä on voinut nähdä Salon katukuvassa viime marraskuusta lähtien. Yksi salolaisista läheteistä on 23-vuotias Hossein Jafari, joka on työskennellyt Woltin lähettinä kolme kuukautta.

– Tykkään todella paljon työstä. Työssä on mahdollisuus säädellä työaikaa. Jos haluat tehdä töitä jonain päivänä vain kolme tuntia, se onnistuu ja toisaalta jos haluat tehdä koko päivän, se käy myös, Afganistanista kotoisin oleva Jafari kertoo.

Jafari sanoo olevansa tyytyväinen tienesteihinsä, jotka tulevat lähettityöstä. Selvää on, että lauantaisin ja sunnuntaisin on kannattavaa odotella tilauksia.

– Palkka on kuukaudessa noin 1 500 eurosta 1 800 euroon.

Wolt-lähetit kulkevat yleensä pyörällä tai autolla.

– Minä kuljetan autolla, koska tilauksia tulee myös Salon keskustan ulkopuolelta. Ruoka pitää kuljettaa nopeasti ravintolasta eikä se saa jäähtyä.

Jafarilla on selkeä käsitys siitä, minkälaista ruokaa salolaiset tilaavat useimmiten Woltin kautta.

– Hesburgerista tulee paljon tilauksia. Myös pizza ja kiinalainen ruoka ovat suosiossa, Jafari kertoo.

Kauppakeskus Plazan Hesburger on tuttu paikka salolaiselle Wolt-lähetille Hossein Jafarille. ”Wolttaaminen” on ollut salolaisille mahdollista viime marraskuusta lähtien. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Woltin Suomen maajohtajan Henrik Pankakosken mukaan ruuan kotiinkuljetus eli ”wolttaaminen” on otettu Salossa yleisesti ottaen lämpimästi vastaan.

– Läheteiltä, yrityksiltä ja asiakkailta on tullut positiivista palautetta. Myös me Woltilla olemme olleet tyytyväisiä tilanteeseen Salossa.

Salon tarkkaa lähettimäärää Pankakoski ei paljasta.

– Puhutaan muutamista kymmenistä läheteistä.

Pankakoski sanoo, että Salon lähettimäärä on tällä hetkellä riittävä.

– Toki seuraamme kaupunkien palvelutasoa, mikä on kuljetusten keskimääräinen kesto ja etsimme tarvittaessa lisää lähettikumppaneita. Kesää kohti mentäessä tilausten määrä yleensä hieman pienenee ja säiden heikentyessä syksyllä taas kasvaa.

Wolt-lähettien kirjo on Suomessa yleisesti laaja, ja he tulevat erilaisista taustoista.

– On opiskelijoita, eläkkeellä olevia, kantasuomalaisia, maahanmuuttajia, Pankakoski luettelee.

Woltin alustalla on Salossa hieman vajaat 30 yritystä, joista suurin osa on ravintoloita. Ravintoloiden lisäksi löytyy muun muassa K-Marketin, Mustin ja Mirrin sekä R-Kioskin kaltaisia toimijoita.

– Teemme itse kartoitusta mahdollisista uusista yrityksistä, mutta myös meihin päin ollaan yhteydessä. Joskus vihjeitä tulee myös asiakkailta ja heidän lempipaikoistaan, Pankakoski kertoo.

Pankakoski sanoo suhtautuvansa avoimista Woltin toiminnan laajentumiseen tulevaisuudessa.

– Aloitimme ruuan kotiinkuljetuksella ja sen jälkeen mukaan on tullut eri kategorian tuotteita. Luoviakin tempauksia on ollut, kuten korona-aikana nähty artistin tilaaminen kotiin. Tämä toteutettiin yhteistyössä Live Nationin kanssa. Tulevaisuudessa Wolt voisi olla takataskussa oleva ostoskeskus, Pankakoski pohtii.