Tuuletuksista näki cupin merkityksen – laadukkaat rankkarit ja Österlundin torjunnat veivät SalPan 32 parhaan joukkoon

0
Oskari Jakosella oli varsinaisen peliajan lopussa mahdollisuus ratkaisuun, mutta muuten hyvin pelattu tilanne ei johtanut toivottuun viimeistelyyn. Arkistokuva.

Jalkapallon miesten Suomen cupin alavireestä ja jonkinlaisista hautajaisistakin on riittänyt puhetta vuosikaudet. Ja syystä.

Viimeisiä kuolonkorahduksia ei kuitenkaan olla päästämässä. Sen osoittivat Ruudun kamerat Salon Palloilijoiden vierasvoittoon Musan Salamasta rangaistuspotkukilpailussa päättyneen ottelun jälkeen.

SalPan päävalmentaja Tero Suonperä oli kamerassa etualalla, hymyillen rinkiin kokoontunut pelaajisto taustalla. Suonperä ehti tuulettaa räväkästi viisi kertaa ennen poistumistaan kuvaruudusta.

– Ei meikäläisestä käsi poskella nojailevaa valmentajaa saa. Elän tunteella, ja tottakai vierasvoitto kotikaupungissakin maistuu hyvältä, totesi porilaistaustainen päävalmentaja puhelimitse.

SalPa teki kuudesta rangaistuspotkustaan viisi maalia, ja laukaukset olivat lähes kauttaaltaan laadukkaita.

– Pilkkujen vetäjät oli melko helppoa valita. Tämä on sikäli tosi itseohjautuva joukkue, että nytkin oli paljon vastuunottajia. Esimerkiksi Elmo (Heinonen) ja Niko (Leskelä) ilmoittivat heti, että he haluavat vetää, Suonperä kertoi.

Maalivahti Tatu Österlund hoiti sen toisen tärkeän osan. Hän torjui kaksi kuudesta rankkarista.

– Meillä ei ole ykkösmaalivahtia vaan kaksi hyvää. Kakkosen paras maalivahtikaksikko, Suonperä vakuutti.

– Edellinen ottelu oli meiltä huono. Paransimme perusjuttuja, totesi puolestaan Österlund Ruudun haastattelussa.

Perusjuttujen parantaminen näkyi lähinnä puolustuspäässä. Varteenotettavat maalintekotilanteet olivat harvassa, vaikka SalPalla niitä olikin hieman enemmän.

– Puolustettiin hyvin alusta asti. Pallollinen peli oli alussa hermostunutta, mutta sekin parani pelin edetessä. Tämä oli joukkueelta tasapainoinen ja jämäkkä esitys, Suonperä mainitsi.

SalPa etenee siten cupissa viidennelle kierrokselle eli 32 parhaan joukkoon.

– Ihan sama, mikä joukkue tulee seuraavaksi vastaan. Mutta kotikentälle olisi kiva saada joku peli, Suonperä totesi.

SalPa kohtaa seuraavaksi Kakkosen ottelussa Klubi 04:n. Se onnistui voittamaan omassa cup-ottelussaan sarjaporrasta ylempänä pelaavan Gnistanin.

MIESTEN SUOMEN CUPIN 4. KIERROS

MuSa–SalPa 4–5 rp. (0–0)

Rangaistuspotkukilpailu: Joonas Meura (S) 0–1, Juuso Aalto 1–1, Taye Taiwo 1–2, Rudi Dieter 2–2, Niko Leskelä 2–3, Egzon Avdi 2–3, Tobias Laaksonen 2–3, Matias Sallila 3–3, Elmo Heinonen 3–4, Samuli Virtanen 4–4, Mikke Louhela 4–5, Juuso Rantala 4–5.

SalPan kokoonpano: Tatu Österlund; Jonatan Guseff, Taye Taiwo, Mikke Louhela, Elmo Heinonen, Niko Leskelä, Oskari Jakonen, Iku Leino, Tobias Laaksonen (v), Bamo Ahmadi (v, 45. Blend Miftari,), Joonas Meura (v).

SalPan muut vaihtopelaajat: Joni Rahila (mv), Eldin Demiri, Akseli Auranen, Valtteri Peltola, Miika Koski, Exauce Madingu.

Yleisöä: 247.

SalPan seuraava ottelu: ma 9.5. Klubi 04–SalPa klo 18.30 Bolt Arenalla.