Työkiertoa Vilppaassa, päävalmentajaksi yllätysnimi

0
Jere Anttila (vas.), Sami Toiviainen, Essi Lindgren, Jussi Savolainen ja Teemu Rannikko jatkavat Vilppaassa, osin vaihtuvilla työnkuvilla. (kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Monessa yksikössä toteutetaan nykyisin työkiertoa, jossa henkilöiden työtehtävät vaihtuvat. Näin voi todeta tapahtuvan myös Salon Vilppaan koripallossa.

Kaikki Vilppaan edustusjoukkueen valmennukseen päättyneellä kaudella osallistuneet jatkavat ensi kaudellakin. Merkittävät muutokset ovat kuitenkin ne, että Jussi Savolainen nousee apuvalmentajasta päävalmentajaksi ja Sami Toiviainen siirtyy puolestaan päävalmentajasta seuran toiminnanjohtajaksi.

Apuvalmentajina jatkavat Jere Anttila ja Teemu Rannikko, fysiikkavalmentajana Essi Lindgren. Savolaisen, Anttilan ja Rannikon sopimukset ovat yksivuotisia.

35-vuotias Savolainen suoritti Koripalloliiton huippukoripallovalmentajatutkinnon, josta hän valmistui joulukuussa 2020. Pelaajana hän edusti Vilpasta ja PeU-Basketia noin kolmessasadassa valtakunnallisten sarjojen eli Korisliigan, I divisioonan ja I divisioona B:n ottelussa.

Savolainen valmensi tänä keväänä PeU-Basketin I divisioona B:n mestariksi.

Uutena henkilönä Vilppaan organisaatioon tulee Niko Kallioniemi, jonka titteli ja tehtävä on myyntipäällikkö. Vilppaalla ei ole ollut viime vuosina erillistä myyntipäällikköä.

Vilpas selvisi päättyneellä korisliigakaudella finaaliin, jossa se hävisi Karhubasketille voitoin 1-4.