Työttömyys hiipuu vauhdilla

0
Työttömyys on vähentynyt Salossa voimakkaasti vuoden aikana.

Maaliskuun tilastot kertovat, että työttömyys hellittää lujaa vauhtia. Salossa työttömiä työnhakijoita oli maaliskuun lopussa 9 prosenttia, kun viime vuonna vastaava luku oli 13,3 prosenttia.

Työttömyysasteen roima pudotus näkyy työttömien määrässä. Salossa työtä vailla on nyt 2 100 työnhakijaa, kun vuotta aikaisemmin työttömiä oli lähes 3 100. Vuodessa työttömien määrä on siis vähentynyt noin tuhannella henkilöllä.

Salon työttömyyden lasku ei selity muuttoliikkeellä tai eläköitymisellä, sillä työvoiman määrä on miltei sama kuin viime vuonna. Tuoreen tilaston mukaan Salon työvoima on nyt 23 300 henkilöä, ja vuotta aikaisemmin luku oli 23 319.

Myös pitkäaikaistyöttömien määrä kääntyi Salossa laskuun. Pitkäaikaistyöttömiä on nyt 718 henkilöä, kun vuotta aikaisemmin heitä oli 827.

Viime vuoden työttömyyslukuja selittää pitkälti koronapandemia, joka nosti etenkin lomautusten määrää.

Ukrainan sodan vaikutukset eivät ainakaan vielä näy työllisyystilastoissa. Jos sota pitkittyy, sillä voi olla heijastuksia myös työllisyyteen. Sota vaikeuttaa muun muassa teollisuuden raaka-aineiden saantia ja kuljetuksia.

Työllisyystilanne on kehittynyt hyvin myös muissa Salon seudun kunnissa ja koko maakunnassa. Sauvossa on edelleen koko maakunnan alhaisin työttömyysaste, 3,6 prosenttia.

Koko Varsinais-Suomen työttömyysaste on 8,9, kun se vuotta aikaisemmin oli 11,5 prosenttia.

Maakunnan korkein työttömyysaste mitattiin Turussa, 12,3 prosenttia.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments