Ukrainan sotaa Unkariin paennut lentopalloilija tulee ensi viikolla LP Viestin testiin

0
Ukrainan sodan tapahtumat tulivat LP Viestiä lähelle. Joukkueen ukrainalaispassari Viktoriia Tuchashvili juoksi ensimmäisessä ottelussa sodan syttymisen jälkeen kentälle maansa lippu harteillaan. (Kuva: SSS/Marko Mattila)

LP Viestiin tulee ensi viikolla testiin ukrainalainen keskipelaaja Kseniya Pugach. 184-senttinen ja 23-vuotias Pugach on pelannut kotimaansa liigaa Zaporizhzhjan kaupungin ZNU Orbita -joukkueessa.

Pugach on parhaillaan sotapakolaisena Unkarissa. Venäjän joukot miehittivät Itä-Ukrainassa sijaitsevan Zaporizhzhjan hyökkäyssodan alkuvaiheissa.

– Jos olemme häneen tyytyväisiä, niin meidän puolesta hän on valmis jäämään joukkueeseen vaikka heti, LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen vakuutti.

Pugach on valittu Ukrainan liigan parhaaksi keskipelaajaksi. Hänellä ei ole tilillään maaotteluita.

LP Viestin viime kauden runkopelaajista Iina Andrikopoulou ja Jessica Kosonen hakevat pelipaikkaa ulkomailta. Passari Viktoriia Tuchashvili ja keskipelaaja Kaisa Nyman lopettivat pitkät pelaajauransa.

Loukkaantumisista ja terveysongelmista kärsineen keskipelaajan Anna Czakanin tilanne on vielä auki.

– Annan tilanne selkiytyy toivottavasti jo tällä viikolla, Lemmikäinen kertoi.

Viime kaudella ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana ilman mitalia jäänyt LP Viesti tarvitsee ensi kaudeksi vielä ainakin kaksi keskipelaajaa ja kaksi yleispelaajaa.
LP Viesti aloitti harjoittelun tällä viikolla ja jatkaa juhannukseen asti.

 

 

Päivitys klo 10.55: Korjattu otsikon maa Ukrainasta Unkariksi.