Uskelan kirkossa tulevana sunnuntaina barokkimusiikkia

0
Konsertin solisteina esiintyvät Matti Rantatalo (urut, cembalo), Kaisa Suutela-Kuisma (urut, cembalo), Anu-Kaisa Hulmi (huilu) ja Marjatta Ilomäki (viulu). Kuva: Ari Oinas

Salon Uskelan kirkossa kuullaan tulevana sunnuntaina barokkimusiikkia.

Konsertissa esiintyy Salo Chamber -kamariorkesteri ja solisteina ovat Salon musiikkiopiston huilunsoiton opettaja Anu-Kaisa Hulmi, Halikon musiikkiyhdistyksen viulunsoiton opettaja Marjatta Ilomäki, sekä Salon seurakunnan kanttorit Kaisa Suutela-Kuisma ja Matti Rantatalo.
Kamariorkesteri ja solistit esittävät J.S. Bachin 5. Brandenburgilaisen konserton ja kaksi G.Fr. Händelin urkukonserttoa.

Salo Chamber on vuonna 2018 perustettu ammatillisesti toimiva kamariorkesteri, joka koostuu salonseutulaisista ammatti- ja ammattiin opiskelevista muusikoista.

Suomalais-saksalainen viulisti Marjatta Ilomäki on opiskellut Mozarteumissa Salzburgissa, Lyypekin musiikkikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa. Opintojen jälkeen hän on toiminut viulunsoiton opettajana Helsingin saksalaisessa koulussa, Salon musiikkiopistossa ja Halikon musiikkiyhdistyksessä ja Somerolla Lounais-Hämeen musiikkiopistossa.

Anu-Kaisa Hulmi valmistui huilunsoitonopettajaksi vuonna 2009 Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta, jossa hän suoritti myös musiikin erikoistumisopinnot, ja vuonna 2013 huilunsoiton A-tutkinnon. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona ja orkesterimuusikkona monenlaisissa kokoonpanoissa sekä Suomessa että muualla Euroopassa.

Kanttori Kaisa Suutela-Kuisma on opiskellut urkujensoittoa ja cembalonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä osallistunut useille mestarikursseille kotimaassa ja ulkomailla.

Kanttori Matti Rantatalo on opiskellut urkujen- ja cembalonsoittoa Sibelius-Akatemiassa. Hän toimi yli 25 vuoden ajan useiden eturivin artistien kokoonpanoissa kosketinsoittajana, sovittajana ja musiikillisena johtajana.

Konsertissa pääsee tutustumaan myös Salon Uskelan kirkon uuden tietokoneurun sointiin. Ensiesiintymisensä urut saivat G.Fr. Händelin Messias-oratorion esityksessä palmusunnuntaina.

J.S. Bachin konsertto ja kaksi G.Fr. Händelin urkukonserttoa Uskelan kirkossa su 15.5. klo 18.