Vilppaan ex-valmentaja Joonas Iisalo nappasi donkkikone Griffinin Saksan Bundesliigaan

0
Bryan Griffin oli päättyneen korisliigakauden kovin donkkaaja. (Kuva: SSS/Marko Mattila)

Vilppaan viime kauden donkkikoneen Bryan Griffinin ammattilaisura jatkuu Saksan Bundesliigan Heidelbergissä.

Heidelbergin päävalmentajana aloittaa Vilppaan päävalmentajana kaudet 2016-2019 toiminut Joonas Iisalo, joka teki ensimmäisen hankintansa tutusta osoitteesta.

– Bryan pelasi onnistuneen tulokaskauden Suomessa ja hänellä oli tärkeä rooli menestyvässä joukkueessa. Keskusteluissani Vilppaan kanssa sain kuvan, että Griffin on asettanut tavoitteensa korkealle ja on valmis tekemään töitä niiden saavuttamiseksi, Iisalo kertoi Heidelbergin nettisivuilla.

Yliopistouransa NCAA:n kakkostasolla aloittanut ja viimeisen vuoden huippukoulu Xavierissa pelannut Griffin oli Vilppaalta huippulöytö. Syyskauden kasvukipujen jälkeen Griffin kehittyi nopeasti yhdeksi Korisliigan parhaista senttereistä. Griffin pelasi kauden 16,3 pisteen keskiarvoilla ja hän donkkasi koko kauden aikana hurjat 116 kertaa eli yli kaksi ja puoli kertaa ottelua kohti.

203-senttinen Griffin ei ole bundesliigasentteriksi pitkä, mutta hänen sylivälinsä (221 cm) on vähintäänkin riittävä fyysiseltä vaatimustasoltaan kovempaan sarjaan. Bundesliigassa Griffin tuleekin pelaamaan puhtaasti sentterin paikkaa, kun Vilppaassa hän pelasi ajoittain nelospaikalla, jos Jeremiah Wood oli samaan aikaan parketilla.

Joonas Iisalo on toiminut Vilppaan jälkeen isoveljensä Tuomaksen kakkosvalmentajana Bundesliigassa, ensin Crailsheimissä ja tämän kauden Bonnissa. Iisalot ovat hankkineet aiemminkin Vilppaassa tasonsa todistaneita nuorukaisia, kuten Jamuni McNeacen, Tim Colemanin ja Javontae Hawkinsin, joka on ollut tällä kaudella yksi Bundesliigan parhaista laitureista.