Vilppaan ihmenousu jäi ilman palkintoa – Cameron Jonesin viimeisen minuutin kolmoset hiljensivät Salohallin 2 102 katsojaa

1
23 pistettä Cameron Jones osoitti, miksi häntä pidetään Korisliigan parhaana takamiehenä. (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Korisliigan mestaruus on katkolla Karhubasketille keskiviikkona Kauhajoella. Karhu voitti neljännen finaalin värikkäiden vaiheiden jälkeen Salohallissa 85–82 ja johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 3–1.

Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö 2 102 katsojaa.

Karhubasket pelasi ensimmäiset 15 minuuttia niin lähellä täydellistä koripalloa kuin se tässä vaiheessa vuotta ja ottelusarjaa on ylipäätään mahdollista.

Karhu löysi kaarelta vapaat miehet ja – toisin kuin aiemmin sarjassa – käytti paikkansa tuhoisasti hyväkseen. Seitsemästä ensimmäisestä kolmosesta Karhu upotti kuusi.

Vilpas taas oli täysin pois raiteilta, eikä pystynyt pysäyttämään Karhun jokaiselta kaistalta vyöryviä hyökkäyksiä. Yli 2 000 katsojan hämmästykseksi Karhu johti parhaimmillaan jo 24 pisteellä (22–46).

Vilpas kuitenkin pääsi peliin mukaan toisen neljänneksen viimeisen kahden ja puolen minuutin aikana, jonka se vei Roope Ahosen johdolla 16–3, ja kavensi Karhun taukojohdon kahdeksaan pisteeseen.

Kolmannella neljänneksellä Vilpas jatkoi vahvaa peliään ja kavensi eron jo kahteen (64–66) ennen päätösneljännestä.

Päätösneljänneksen alussa Vilpas siirtyi Brian Fobbsin ja Riku Laineen kolmosilla jo johtoon – tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, että vain 17 peliminuuttia aiemmin Vilpas oli siis 24 pistettä häviöllä.

Vilppaan johto kävi hetken jo viidessä pisteessä (74–69), kunnes oli taas Karhun vuoro nykäistä. Karhu vei seuraavat neljä minuuttia 8–0, kun Jeremiah Wood istui virhevaikeuksien vuoksi vaihtopenkillä. Tilanteessa 78–79 Karhun kokenut Cameron Jones päätti 10 pisteen putkensa upottamalla liigakauden tähän asti kovimman kolmosen, joka vei Karhun neljän pisteen johtoon.

Vilpas kuitenkin tuli Ahosen johdolla tasoihin 19 sekuntia ennen loppua, mutta Karhun kokoonpanosta löytyi Mr. Jones. Vilppaan käytännössä täydellisen puolustuksen jälkeen Jones upotti reilu metri kaaren takaa vastustamattoman kolmosen. Kelloon jäi enää 1,3 sekuntia, ja Vilppaan viimeisestä sivurajasta Juho Nenosen epätoivoinen kolmonen pysähtyi eturautaan.

Näin Karhulla on kolme mahdollisuutta voittaa Suomen mestaruus, joista ensimmäinen ylihuomenna Kauhajoella. Jos Vilpas voittaa keskiviikkona, jatkuu sarja perjantaina Salossa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Sixth player
1 kuukausi sitten

Jaahas Viikingit, nyt sarvet esiin keskiviikkona. Vielä ehtii!