Vilppaan maanantain uutispommi sisälsi myös yhden ison pelaajauutisen – Blomgren jatkaa takakentällä

0
Perttu Blomgren jatkaa Vilppaan takakentällä myös ensi kaudella.

Vilpas julkaisi maanantaina uudistuneet ja yllättävät kuvionsa ensi kaudelle: Jussi Savolainen nousee päävalmentajaksi ja Sami Toiviainen siirtyy toiminnanjohtajaksi.

Vilppaan uutispommiin kätkeytyi myös yksi erittäin merkittävä jatkosopimus: takamies Perttu Blomgren jatkaa seurassa tulevallakin kaudella. 20-vuotias Blomgren ja Vilpas tekivät vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lapuan Korikobrien kasvatti Blomgren siirtyi Vilppaaseen liiton akatemiajoukkue HBA-Märskystä kesällä 2020. Blomgren vakiinnutti välittömästi paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Avauskausi Vilppaassa päättyi jalkavammaan, eikä Blomgren pelannut mestaruuteen päättyneenä keväänä 2021 otteluakaan.

Viime kaudella Blomgren kuului alusta asti Vilppaan vakiomiehiin. Hän kuului aloituskokoonpanoon yli 70 prosenttia otteluista ja oli sivussa vain yhdestä ottelusta. Blomgren pelasi kauden 22 minuutin, 7,9 pisteen ja 3,2 syötön keskiarvoilla. Hän oli muun joukkueen tavoin parhaimmillaan helmi-maaliskuussa ylemmässä jatkosarjassa, jonka hän pelasi 9,9 pisteen ja 4,7 syötön keskiarvoilla. Uransa ensimmäisissä pudotuspeleissä Blomgren ei päässyt jatkosarjan tasolle kuin ajoittain.

Blomgrenin suurimpana heikkoutena on pidetty hänen heittotaitoaan. Viime kaudella hän kuitenkin paransi kolmosprosenttiaan 4,7 prosenttiyksiköllä 33,3:een.

Blomgrenille on luvassa ensi kaudeksi iso rooli Vilppaan aloitusviisikon takakentällä. Muutenkin Vilppaan kotimainen osasto tulee pysymään lähes muuttumattomana: Blomgrenin lisäksi jatkosopimukset ovat Mikko Koivistolla, Juho Nenosella, Riku Laineella, Niilo Kärkkäisellä sekä Tuukka Juntusella.

Viime kauden kotimaisista pelaajista vain Roope Ahosella ja Trey Niemellä ei ole jatkosopimusta. Juniori-ikäisen Onni Mäkysen sopimuksessa on optiovuosi.