Vilppaan Teemu Rannikko liittyy maajoukkueen valmennustiimiin – ”Joukkueen tulevaisuus oli iso syy, miksi tahdoin mukaan”

0
Teemu Rannikko ohjasi viime kaudella Trey Niemeä. (Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Vilppaan valmennustiimiin kuuluva Teemu Rannikko liittyy miesten koripallomaajoukkueen valmennustiimiin. 41-vuotias Rannikko aloittaa ”Susijengissä” heinäkuussa kaksi kuukautta ennen EM-kisojen alkua.

Rannikko päätti pelaajauransa reilu vuosi sitten Vilppaan seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Viime kaudella Rannikko toimi Vilppaan taitovalmentajana ja liigajoukkueen apuvalmentajana. Rannikko jatkaa samassa roolissa myös ensi kaudella.

Rannikko aloitti maajoukkueen mukana epävirallisesti jo marraskuussa. Tuolloin hän kävi tarkkailemassa Kroatian ja Slovenian MM-karsintaottelua ja teki siitä raportin päävalmentaja Henrik Dettmannin käyttöön.

– Oli kiva kokemus katsella Kroatian peliä, tehdä vähän muistiinpanoja ja auttaa Susijengin valmennusstaffia sillä tavalla. En ollut sellaista aiemmin tehnyt ja tietenkin olin iloinen, kun Susijengi sittemmin kotivoiton Kroatiasta vei, Rannikko kertoi.

Tänä keväänä Dettmann lähestyi Rannikkoa uudelleen ja keskustelut uuden päävalmentajan Lassi Tuovin kanssa vakuuttivat Rannikon, joka näkee Susijengin tulevaisuuden kirkkaana.

– Joukkueen nykytila ja tulevaisuus olivat iso syy siihen, miksi tahdoin ehdottomasti mukaan. Tietenkin odotan työskentelyä vanhojen tuttujen kuten (Petteri) Koposen kanssa, mutta etenkin nuoren osaston osalta tilanne näyttää todella hyvältä, Rannikko hehkutti.

Susijengin tuleva kesä ja lähivuodet ovat kiireisiä. Joukkue pelaa paikasta vuoden 2023 MM-kisoihin ja syyskuussa on edessä EM-kisat. MM-kisat ovat edessä ensi vuonna ja EM-kotikisat jo kolmen vuoden kuluttua.