Vilppaan voitonjuhlassa kylvettiin Karhubasketin mestaruuden siemen – edellinen yhtä kova oli Tapion Honka puoli vuosisataa sitten

0
Karhubasket on ollut Korisliigan menestynein seura viimeiset viisi vuotta. (Kuva: Lehtikuva/Ville Vuorinen)

Karhubasketin kausi hipoi täydellisyyttä. Joukkueen voittoprosentti runkosarjassa oli 90,9, johon on miesten SM-koripallossa ylletty viimeksi lähes 30 vuotta sitten.

Karhu on neljänä viime kautena voittanut mestaruuden kolmesti ja ollut kerran hopealla. Vastaavaan pystyi edellisen kerran Tapion Honka 1960- ja 1970-lukujen taitteessa.

Pudotuspeleissä otteluvoitot menivät mestareille 11–2. Ne ainoat varteenotettavat haastajat eli Seagulls ja Vilpas taipuivat yhteisvoitoin 8–2.

Päävalmentaja Janne Koskimies teki noin seitsemän kuukauden mittaisen kauden aikana todennäköisesti toppuuttelun Suomen ennätyksen. Voittoja tuli solkenaan, mutta peli ei Koskimiehen kommenttien perusteella kulkenut kovin hyvin kovinkaan usein.

Nyt ei tarvitse enää toppuutella.

– Kun viime vuonna katsottiin Vilppaan voitonjuhlia, oli aika paljon ajatuksia siitä, mitä pitää tehdä tällä kaudella eri tavalla. Päätin silloin, että joukkueessa kaikkien pitää pystyä puolustamaan sisällä ja ulkona eikä heikkoja lenkkejä ole. Siinä tappiossa oli tämän mestaruuden siemen, Koskimies sanoi.

Tällainen ylivoima herättää ensisijaisesti pohdinnat tämänvuotisen karhuryhmän tasosta koko Korisliigan historiassa. Kuinka korkealle tämä joukkue siinä vertailussa nousee?

– Ainakin tiettyjen asioiden toteuttamisessa ja joukkueen roolituksessa tämä Karhubasket oli aivan huippuluokkaa. Ja tietysti siinä paljon puhutussa puolustuksen aggressiivisuudessa ja intensiivisyydessä, totesi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen.

Karhun kannalta on erityisen olennaista katsoa jo tulevaisuuteen. Uudet kuviot odottavat ennen kaikkea olosuhteiden osalta. Edes todella pedantti päävalmentaja ei uhrannut sille ajatuksia keskiviikkona.

– En minä sitä tänään illalla mieti, vaan todellakin juhlin ja nautin valtavan paljon, ilmoitti Koskimies ennen kuin Pantteri-patsas pääsi useisiin yhteiskuviin liigan mestariluokan kannattajien kanssa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments