Vilppaassa jatkava Perttu Blomgren valittiin korisliigakauden kehittyneimmäksi pelaajaksi

0
Punapaitaisen Vilppaan Perttu Blomgren väläytteli pitkän kauden aikana potentiaaliaan. (kuva: SSS-arkisto)

Salon Vilppaan takamies Perttu Blomgren valittiin miesten korisliigakauden 2021-2022 kehittyneimmäksi pelaajaksi. Blomgrenin jatkosopimus Vilppaaseen julkistettiin maanantaina.

20-vuotias takamies pääsi pelaamaan loukkaantumisen jälkeen ehjän kauden. Se merkitsi kaikkiaan 45 ottelun lukemaa. Ottelukohtaisiksi keskiarvoiksi muodostuivat 7,9 pistettä, 3,2 levypalloa ja saman verran koriin johtaneita syöttöjä. Pallonmenetyksiä kertyi keskimäärin 1,6 ja pallonriistoja 1,2.

Vuoden korisliigapelaajan tittelin sai KTP:n Remu Raitanen, ja vuoden ulkomaalaispelaajan kunnianosoitus meni mestari-Karhubasketin takamiehelle Cameron Jonesille.

Raitasen pistekeskiarvo oli runkosarjassa kuudenneksi paras, 17,30. Lukema nousi vielä hieman ylemmässä jatkosarjassa. Kotimaisista pelaajista Raitanen oli pisteissä paras molemmissa näissä sarjan vaiheissa. Laitahyökkääjä teki jatkosopimuksen KTP:n kanssa, joskin sopimukseen sisältyy optio siirtymisestä ulkomaille.

– Pystyin omasta mielestäni monipuolistamaan peliäni tällä kaudella, jos aiemmin olin vastustajien papereissa pelkkä heittäjä, nyt olin jo paljon enemmän, Raitanen totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Cameron Jones pelasi puolestaan toisen täyden kautensa Suomessa ja Karhubasketissa. Kaudella 2018–2019 hänet palkittiin loppuottelusarjan arvokkaimpana pelaajana, ja sama palkinto tuli nyt liigan parhaan ulkomaalaispelaajan meriitin lisäksi. Jones teki kahdessa viimeisessä finaalissa 23 ja 25 pistettä.

Karhubasket keräsi muutenkin odotetusti useamman palkinnon. Vuoden valmentajaksi valittiin joukkueensa kanssa suorastaan ylivoimaisen hallinnan aikaiseksi saanut Janne Koskimies. Paras kuudes pelaaja oli puolestaan Karhun Severi Kaukiainen, joka tosin oli yli puolessa kauden otteluista aloitusviisikossa.

Miesten korisliigakauden 2021–2022 palkitut:
Vuoden pelaaja Remu Raitanen, KTP
Vuoden ulkomaalaisvahvistus ja finaalien arvokkain pelaaja: Cameron Jones, Karhubasket
Vuoden puolustuspelaaja: Lassi Nikkarinen, Seagulls
Vuoden kehittynein pelaaja: Perttu Blomgren, Vilpas
Vuoden tulokas: Hannes Pöllä, Kouvot
Vuoden valmentaja: Janne Koskimies, Karhubasket
Vuoden erotuomari: Ville Selkee
Fair play -palkinto: Karhubasket
Vapaaheittopalkinto: Jamar Wilson, Kataja Basket
Paras toimitsijapöytä: Seagulls