Yksi liigajyrä vähemmän – Vilppaasta tuttu Matias Ojala lopettaa uransa

0
Matias Ojala tunnettiin niin Vilppaassa kuin muissa seuroissa pyyteettömänä työmiehenä, joka pystyi puolustamaan kokoaan isompia pelaajia. (Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Korisliigassa on ensi kaudella on taas yksi liigajyrä vähemmän, kun Vilppaassa kaudet 2016–2018 pelannut Matias Ojala lopettaa pitkän uransa.

Ojala kertoi Instagramissa, että syy lopettamiseen olivat toistuvat loukkaantumiset ja sairaudet. Ojala sai tammikuussa koronavirustartunnan, jonka jälkeen hänellä todettiin sydänlihastulehdus, ja kausi jäi kesken.

– Vaikeiden hetkien myötä ajatus on siirtynyt yhä vahvemmin osaamiseni kehittämiseen ammattiurheilun ulkopuolella, Ojala kirjoitti.

32-vuotias Ojala pelasi urallaan 532 liigaottelua Porvoon Tarmossa, Joensuun Katajassa, Lappeenrannan NMKY:ssä, Karhubasketissa, Namika Lahdessa, Bisonsissa, Vilppaassa ja BC Nokiassa. Ojala onkin tiettävästi ainoa pelaaja, joka on edustanut kahdeksaa eri korisliigaseuraa.

Korisliigan päävalmentajien vaihtuvuus jää ensi kaudella pieneksi.

Yhdeksässä seurassa viime kauden päävalmentaja jatkaa ja vain kahdessa seurassa komennon ottaa uusi mies: Vilppaassa Jussi Savolainen ja Korihaissa Tero Vasell. Kobrien päävalmentajana jatkanee todennäköisesti Ville Turja.

Pitkään BC Nokian apuvalmentajana toiminut Vasell, 38, ottaa Korihaissa hyvää työtä tehneen Teemu Turusen paikan. Turunen on siirtymässä Petri Virtasen apuvalmentajaksi Katajaan.

Finaaliparin Vilppaan ja Karhubasketin lisäksi ensi kauden joukkueen rakennus on pitkällä myös Kotkassa. KTP julkaisi maanantaina Joonas Lehtorannan sopimuksen.

KTP:llä on nyt ensi kaudeksi yhdeksän sopimusta, muun muassa Urald Kingin, Remu Raitasen, Topias Kuukkasen, Vili Nymanin sekä Loimaan Bisonsista siirtyvän JuhoMatti Henttosen kanssa. Tosin Raitasen sopimuksessa on ulkomaan pykälä, jonka hän todennäköisesti käyttää.