Ympäristö siistiksi ja junnufutaajille uusi maali – SalPa ja Valmet Automotive järjestivät siivoustalkoot Paukkulassa

1
Lenni (vas.), Eliel ja Petri Aho keräsivät ahkerasti roskia. Kuva: SSS/Marko Mattila

Salon Paukkulassa pyöri tiistaina runsain määrin ihmisiä mustat jätesäkit käsissään. Kyseessä oli Valmet Automotiven ja Salon Palloilijoiden järjestämä kevättempaus, jossa tarkoituksena oli siistiä Paukkulassa sijaitsevan jalkapallokentän Valmet Automotive Areenan ympäristö talven jäljiltä puhtaaksi.

Tapahtuman ideana oli saada paikalle mahdollisimman monta jalkapallojunioria ja heidän vanhempaansa siivoamaan Paukkulan aluetta. Valmet maksoi jokaisesta paikalle tulleesta juniorista euron ja vanhemmasta kaksi euroa.

Kertyneellä rahapotilla SalPa ostaa uuden jalkapallomaalin areenalle.

– Kyllä me tällä kerääjämäärällä maali saadaan ostettua, SalPa-jalkapallon juniorivalmennuspäällikkö Matias Willgren sanoi ja arveli paikalla olleen reippaasti yli sata ihmistä.

Hankittava maali on junioreille tarkoitettu viisi metriä leveä maali.

– Sitä junnujen on helppo siirrellä täällä. Mitäköhän sellainen jalkapallomaali maksaisi? Ehkä tuhat euroa, Willgren pohti.

Lisa Holm Rinne jakoi jätesäkkejä roskia keräämään tulleille Paukkulassa. Kuva: SSS/Marko Mattila

Petri Aho keräsi roskia rivakasti poikiensa Lennin, 13 vuotta ja Elielin, 8 vuotta, kanssa. Säkin pohjalle oli jo kertynyt roskia.

– Pohjaa ei näy enää pussissa. Suurimmat roskat löysimme metsästä ja kallioilta, mutta on roskaisempiakin paikkoja tullut nähtyä, Petri Aho kertoi.

Hän kehui tapahtuman ideaa.

– Tosi fiksua järjestää tällaiset siivoustalkoot. Lisäksi sää on oikein mukava ja tietenkin tällä autetaan junnuja saamaan maali.

Ahon perheessä jalkapallo näyttelee kesäisin suurta roolia.

– Kaksi poikaa kun harrastaa aktiivisesti lajia, niin lähes jokaisena arki-iltana on harjoitukset ja eri aikaan. Töiden jälkeen menee aikaa harjoituksiin kuskaamisessa. Pelejä ja turnauksia on myös, ja ne voivat suuntautua jopa Porin suunnalle tai pääkaupunkiseudulle.

Jalkapalloäiti Lisa Holm Rinne oli myös tullut talkoisiin. Hänen lapsistaan kaksi pelaa jalkapalloa SalPassa ja yksi FC Halikossa, joten myös Holm Rinteen kesä kuluu vahvasti kenttien laidalla jännätessä.

– Jonkin verran karkkipapereita on löytynyt. Hienoa, että on olemassa avuliaita ihmisiä, jotka tulevat paikalle siivoamaan, hän totesi.

Vilppu Lehtinen (vas.) aloitti futisuransa tänä keväänä ja kertoi lempipelipaikkansa olevan laitapakki. Kalle Lehtinen piti siivoustalkoita erittäin tärkeänä tapahtumana. Hänen sylissään Joosu Lehtinen. Kuva: SSS/Marko Mattila

Lehtisen perhe oli saapunut myös innolla paikalle keräämään roskia. Heistä Vilppu Lehtinen pelaa 2012 syntyneiden joukkueessa ja tuleva pelaaja saattaa olla isä-Kallen sylissä viihtynyt Joosu.

– Meillä itse asiassa kaksi lasta pelaa jalkapalloa, mutta toinen joutui jäämään kotiin solisluun murtuman takia, Kalle Lehtinen kertoi.

Hän piti talkoita erittäin tärkeänä.

– Yritimme lapsille perustella, minkä takia täällä ollaan. Luonto on hyvä pitää siistinä ja samalla oppii hieman työn teon kulttuuria. Välillä täytyy tehdä asioita, jotka eivät ole niin hauskoja. Toki sitten täällä näkee myös joukkuekavereita.

SalPa-jalkapallon juniorivalmennuspäällikkö Matias Willgren uskoi kerääjämäärän riittäneen uuden jalkapallomaalin hankintaan. Kuva: SSS/Marko Mattila
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Takki auki
2 kuukautta sitten

Pitäisi sille edustusjoukkueellekin tehdä talkoilla maalit, niin säilyisi sarjapaikka.